2 live | happiness

Vandaag een beetje een high in the sky, zweverig verhaal. Dat heb ik de laatste tijd vaker, I know;)

You are responsible for your own happiness. En dan ook echt alleen daarvoor. Ik heb ontdekt dat het weinig zin heeft om het anderen naar de zin te maken. Dat betekent namelijk altijd dat je zelf concessies moet maken en daar word jij niet blij van, wat je dan vervolgens afstraalt op je omgeving. Gevolg: Alleen maar boze mensen;) Counter productive zeg maar.

Natuurlijk betekent dat niet dat je als een egocentrisch stuk vreten door het leven moet gaan, maar het betekent wel dat je bewuste keuzes moet maken. Word jij bijvoorbeeld heel erg blij van een uur alleen in bad liggen, maar voel je je schuldig tegenover je lief die alleen op de bank zit? Besluit dan niet om naast hem/haar te gaan zitten dromen van een bad, maar ga in bad (I know, suf voorbeeld). Word je gelukkig van 10 km rennen in de stromende regen, GO! Droom je al jaren van alleen op reis gaan, GA!

We hebben al verantwoordelijkheden genoeg en het is zonde om daar in te blijven hangen tot je 67e, om dan pas te gaan genieten. Als ik na ga waar ik het allergelukkigst van word dan is dat van mijn bedrijf, mijn vrienden, sporten en reizen. In willekeurige volgorde en het liefst allemaal in één keer. Dat lukt me ook af en toe. Ik ga bijvoorbeeld veel op reis, neem dan altijd een dierbare mee (ik ben een watje als het op alleen reizen aankomt) en heb nog nooit m’n laptop of sportkleding thuisgelaten. Die combinatie is echt puur geluk.

Toch kan ik me ook wel eens schuldig voelen. Als ik weer eens met Francien in het vliegtuig stap en mijn hardwerkende omgeving achterlaat bijvoorbeeld. Maar dat komt vooral omdat ik bezig ben met hoe mijn gedrag afstraalt op anderen. Dus eigenlijk met hoe anderen over mij denken. “Ze denken vast: Die meiden hoeven nooit te werken” of “Alles komt ze aanwaaien”. Vervolgens denk ik: Who gives a shit! Ik werk hard en geniet misschien nog wel harder.

Moraal van het verhaal: Laat je niet tegenhouden door jezelf en anderen. Kijk waar jij gelukkig van wordt en doe vervolgens alles om dat te bereiken. Als jij kan genieten van jezelf, kunnen anderen dat automatisch ook. Trust me;)

DUS DAT…

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent