#1 Workitout

Momenteel gaan veel van de mensen om me heen door een moeilijke periode. Ieder met eigen verdriet of wat nu lijkt een onoplosbaar probleem. Gemis is de onderliggende reden. Gemis van een liefde. Gemis van een persoon. Gemis van een uitdaging. Gemis van een een goede vriendin. Gemis van een doel. Gemis van een zekerheid. Gemis van een gevoel.

Terwijl ik dit zo typ besef ik me dat je leven misschien wel nooit compleet gaat zijn. Er valt altijd wel iets of iemand weg. Hoe weet je wat compleet zijn betekent als je nooit iets of iemand gemist hebt? Dat weet je niet. Je moet eerst het één ervaren om het ander invulling te geven. Iets wat je mist komt soms terug en soms ook niet. Maar daar komt altijd iets anders voor terug. Of dit nou positief of negatief is. Uiteindelijk bepaal je zelf (onbewust) hoe je dat gemis opvult. Als mij het gevoel van gemis overvalt sla ik (al rennend) op de vlucht. Even wil ik dan niet meer iets voelen. Even wil ik dan niemand meer zien of spreken.

Dat was vroeger. Nu loop ik niet langer weg van gemis. Nu vul ik het niet meer op. Ik denk enkel dat het beter is om het gekend te hebben dan het nooit gehad te hebben. Ik accepteer dat dingen en mensen op een andere manier hun weg terugvinden naar mij of niet. Soms in de vorm van vervanging. Soms in de vorm van een blijvend gemis. Maar altijd in de vorm van een herinnering mooi of lelijk. En als dat niet zo is dan was het simpel gezegd niet belangrijk genoeg om herinnerd te worden.

Wat ik dus eigenlijk wil zeggen is dat je leven niet compleet is zonder een gemis.

Photos by Joyce Bongers.

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent