2 Live | it’s official

Het is officieel LENTE! Wat een feest is dat! Totdat je naar buiten kijkt en het toch nog behoorlijk grijs en vooral verrekte koud is. Maar wel laten ons niet kennen. Want he, het is wel al licht als om 7 uur de wekker gaat en als ik om 7 uur thuis kom is het nog niet stikdonker. Ik word weer wakker van de duiven op m’n dak en heb de eerste bloemetjes alweer hun best zien doen. Dus vandaag ga ik niet chagrijnig vertellen hoe irritant het is dat het nog steeds onder 0 is en dat mijn winterjas nog steeds een must is (hoewel ik dat natuurlijk wel vind), maar ik ga je helpen om de lente in jezelf te vinden. Zoals de tandartsassistenten dat doen. Hoe jij die lente gaat vinden? Simpel!

  1. Koop bloemen, bij voorkeur tulpen, narcissen of hyacinten en zet je hele huis/kamer vol. Een grens hoef je hierin niet te hebben. Ga gewoon voor as much as humanly possible. En kleuren combineren? Niet doen! Zo’n vaas vol blauw, groen, geel, rood en roze is toch de ultieme vorm van colorblocking?
  2. Eet sla. Sla? Ja sla, als in salade:) Niet elke dag natuurlijk, maar gewoon even om het begin van de lente te vieren. Doe ik altijd als de temperatuur 2 getallen kent, maar waarom zou ik daar niet nu al mee beginnen? Voeg vooral wat fruit toe, dat helpt bij een zomers gevoel. Sowieso is fruit een goed idee. Ga voor aardbeien ofzo, bestaat er iets meer zonnig dan aardbeien?
  3. Update je playlist. Ik weet niet of ik de enige ben, maar mijn muzieksmaak is beduidend donkerder in de winter dan in de zomer. En het helpt ook echt voor mijn gevoel als ik op een grijze dag beachy muziek draai. Dus zet je speakers hard en doe ook eens een dansje. Schijn je blij van te worden.
  4. Draag kleur! Vooral ook tijdens het hardlopen. Die dikke zwarte tights en jacks kennen we nu wel. Ga voor knal. Eigenlijk geldt hier hetzelfde als bij de bloemen. Niks is gek genoeg.
  5. Ga naar buiten! Maar niet voordat je een beetje factor 3o op je neus hebt gesmeerd. Niks is zo lekker als de geur van zonnebrand!
  6. Oh en wat dacht je van een grote schoonmaak. Daar staat het begin van de lente toch om bekend? Alle het oude eruit en al het nieuwe frisse erin. Het is ook waarschijnlijk een binnenbezigheid, dat opruimen. Dus ideaal voor grijze dagen.. Ik bedoel, we willen toch geen zonnestralen verspillen aan keukenkastjes soppen, right;)

Nu schrijf ik dit natuurlijk allemaal met een knipoog, maar het is een berucht probleem. De winterdepressie in februari, zo vlak voor de lente er aan komt. En nu de lente zelfs als ie is begonnen no op zich laat wachten is het helemaal verleidelijk om met de gordijnen dicht in bed te wachten op de zon. Maar dat werkt dus alleen maar averechts. Door je te focussen op alle dingen die wel fijn zijn en eigenlijk een beetje een spelletje te spelen met je eigen mind wordt de wereld vanzelf een beetje fijner. Ga dus niet in op je eigen enorme verlangen naar je dekentje op de bank, maar get out there! Ga sporten, ga naar buiten. Je krijgt alleen maar nieuwe energie. No lie!

Mocht dit je niet overtuigen en zit je nog steeds met de nasleep van je winterdip op de bank. Wees niet bang en hou je taai. Het is namelijk echt waar wat men zegt. Na regen komt zonneschijn. Ik weet het gewoon zeker. En als je het echt niet meer kan handelen kun je altijd nog een vlucht boeken naar de zon. Rond maart/april is het vast niet moeilijk om een goedkoop lastminutje te vinden. Vergeet dan vooral niet je hardloopschoenen in te pakken!

Hoe zit het met jouw winterdip nasleep? Heb je er ├╝berhaupt last van? Of ben je juist best wel een liefhebber van grijze wolken (ik bedoel, misschien bestaan die mensen wel! Ik wil ze ontmoeten!)

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent