2 LIVE | ME MYSELF & I

Natuurlijk wil je je altijd goed voelen. Dat wil ik ook, maar soms voel ik me gewoon even ietsje minder goed. Af en toe raak ik de controle kwijt over bepaalde onderdelen in mijn leven. De balans is dan weg. Mijn eetgedrag is daar een goed voorbeeld van. Momenteel heb ik dit niet onder controle. Ik leef op Coca Cola en Bros. En ook al zegt iedereen om me heen dat ik harstikke ongezond bezig ben ik wil het op dit moment niet horen. Daarnaast is mijn hoofd overvol en dan bedoel ik echt overvol. Goed nadenken over dingen voordat ik mijn keuze maak lukt me niet meer. Iedereen wil iets van me waardoor ik aan geen enkele vraag meer kan en wil voldoen. Het is daarom hoogtijd om een stapje terug te nemen en te bedenken waarvan ik wel en niet gelukkig word, zodat alles straks weer back to normal is. Daarom schrijf ik vandaag een blogpost die voornamelijk op mezelf gericht is (zelftherapie). Voordat je verder gaat met lezen raad ik je aan om eerst dit filmpje (via Froot.nl) te bekijken.

What makes you happy?
Laat ik eerst maar eens opschrijven waarvan ik gelukkig word.
– Hardlopen samen met anderen
– Winkelen (wie wordt daar nou niet gelukkig van?)
– Een schoon huis
– Muziek luisteren
– Een productieve (werk)dag
– Blogs lezen
– Reizen
– Banksaldo waarbij alle cijfers zwart zijn ipv rood
– SNOEP (ik kan en wil gewoon nooit zonder snoep)
– Happy Meal (hoe toepasselijk?)
– De mensen om me heen
– Hulp uit onverwachte hoek
– Onverwachts mooie stapavonden.

What makes me unhappy?
– Dat ik niet goed kan en durf aan te geven wat ik echt wil
– Als ik niet kan sporten omdat ik het te druk heb
– Writer’s block
– Overvol hoofd
– Zeikende mensen
– Buitengesloten worden
– Teleurstellingen
– Stress
– Constant afgeleid zijn
– Ongezonde levensstijl (daar ben ik zelf verantwoordelijk voor, maar toch doe ik er niets aan)
Ik durf hier overigens niet alles op te schrijven, want niet alles is geschikt om wereldkundig te maken via het internet.

Nu ik het bovenstaande teruglees besef ik me dat ik simpelweg niet meer heb genoten van de dingen die me gelukkig maken. Constant ben ik bezig met het volgende ding op mijn to-do list zonder dingen echt goed af te maken. Daarnaast heb ik ook nergens meer goed de tijd voor genomen waardoor ik niet het beste uit mezelf heb gehaald. Het is daarom letterlijk tijd om dingen te doen waarvan ik gelukkig word. Hieronder som ik daarom mijn feel good lijst op.

1. Sorteren
Ik hou ervan om dingen te sorteren. Dat geeft me rust. Als je mijn kledingkast opent zie je dat alles op kleur ligt en hangt. Het creëert overzicht waardoor ik dingen gemakkelijk kan vinden.

2. Onbereikbaar
Ik vind het heerlijk om af en toe onbereikbaar te zijn, omdat ik dan niet afgeleid kan raken door emails, telefoontjes, Facebook, Twitter, Whatsapp en Instagram. Ik zet dan mijn internet uit. Hierdoor ben ik veel productiever en het geeft ook rust.

3. Ontstressen
Mijn werkdag houdt niet op na 18:00 uur. Dan ben ik pas op de helft. Vaak schrijf ik ‘s avonds mijn blogposts of heb ik afspraken voor Girls Love 2 Run. Waardoor ik niet toekom aan koken, sporten of relaxen. Dat veroorzaakt stress, want niet eten is niet goed, niet sporten geeft me een onrustig gevoel en relaxen voelt onprettig als ik nog heel veel dingen moet doen. Daarom ga ik vanaf vandaag tijd vrijmaken om tussen 18:00 uur en 20:00 uur te koken, sporten en relaxen. Ik begin vanavond met een run door het Vondelpark, samen met Fieke en Polle.

4. Schoonmaken
Schoonmaken… Ik vind het niet heel erg leuk om te doen, maar ik hou wel van een schoon huis. Ook dat geeft me rust en ik word er oprecht gelukkig van.

5. Dingen afmaken
Op werkdagen stel ik een to-do list op om dingen af te krijgen. Ik maak namelijk heel vaak dingen niet goed af, omdat ik afgeleid raak of soms volledig vergeet waar ik ook alweer mee bezig was. Vervolgens begin ik dan aan een nieuwe taak die ik ook niet afmaak. Met een to-do list behoud ik het overzicht en kan ik heel goed zien wat de meeste prioriteit heeft en wat ik allemaal nog moet doen. En taak afstrepen zorgt voor een goed gevoel!

6. Sporten
Ik vind het heerlijk om te sporten! Alleen kan ik mezelf er niet altijd toe zetten. Toch krijg ik spijt als ik niet sport. Ik word onbewust heel onrustig als ik niet sport. Sporten zorgt er juist voor dat ik me kan ontspannen en het stelt me in staat om goed over dingen na te denken.

7. Winkelen
Winkelen maakt me extreem gelukkig. Voorheen kocht ik alles wat los en vast zat, maar sinds kort denk ik heel goed na over mijn aankopen. Waardoor ik alleen nog maar dingen koop die ik echt nodig heb of die echt heel erg mooi vind. Ik bespaar hiermee niet alleen heel veel geld, ik voorkom ook nog eens miskopen!

8. Inspiratie
Af en toe heb ik last van een writer’s block… Niet echt handig als je community manager / blogger bent. Uren naar een leeg WORD-document staren gaat me dan niet helpen om van mijn writer’s block af te komen. Meestal kies ik er dan voor om mijn laptop dicht te doen en opzoek te gaan naar inspiratie. Soms kom ik op hele goede ideeën door naar mensen te kijken of door een blokje om te gaan. Inspiratie zit meestal in hele kleine dingen. Goede inspiratie opdoen geeft me heel veel energie!

Het bovenstaande is mijn zelfdiagnose, nu wordt het tijd om een concreet plan op te stellen om toe te werken naar een levensstijl die meer in balans is. To be continued.

?

(Fieke) & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent