2 Live | Natural beauty

Soms zie je een foto of lees je een stuk waar je van aan het denken wordt gezet. Op momenten dat het juist niet verwacht. Zo werd ik vanmorgen wakker en pakte, as usual, m’n telefoon erbij om het laatste nieuws te lezen. De SAG awards zijn net geweest, dus de jurken werden overal besproken. I love it! En toen kwam ik onderstaande foto tegen. Ik kan er weinig over zeggen, behalve: Wauw! En: Who needs botox?!

En dat gaf me weer even een reality check. Want waarom is er zo’n focus op jong blijven? Op een perfect uiterlijk? We verven ons haar (guilty), we gebruiken make up (guilty) en gaan massaal naar de plastisch chirurg (not guilty). Alleen maar omdat we bang zijn om niet mooi genoeg te zijn, om perfectie te verliezen. Maar let’s be honest. Wie is er nou perfect. Ik niet. En wat ik ook doe aan bovenstaande dingen, ik ga het ook echt niet bereiken. Nooit. En daar kun je depressief van worden, of nog harder je best van gaan doen. Maar je kan het ook anders aanpakken. En daar streef ik naar. Twee dingen: Accepteren en beïnvloeden wat je kunt beïnvloeden.

Accepteren
Je bent zoals je bent en the sooner you accept that, the better. Het nastreven van een ideaal vreet meer energie dan het oplevert. Daarnaast kun je (in mijn ogen) pas gelukkig zijn als je accepteert dat je niet alles in de hand hebt en dat sommige dingen, dingen waar je misschien niet altijd blij mee bent, jou wel maken zoals je bent. Embrace it! OWN IT!

Beïnvloeden wat je kunt beïnvloeden
Natuurlijk betekent accepteren niet dat je bij de pakken neer gaat zitten, rollen koekjes weg eet en de hele dag op de bank series zit te kijken. Nee, want ook al is perfectie een verkeerd streven. Gezondheid en geluk zijn dat niet. Goed zorgen voor jezelf en je lijf kunnen het acceptatieproces versnellen.

Een voorbeeldje? 
Ik ben, in tegenstelling tot Francien, niet gezegend met een volle boezem. Dat zat me (en eerlijk is eerlijk, zit me) nog wel eens dwars. Maar ik begin steeds meer te accepteren dat dit mijn lijf is, dat ik daar trots op moet zijn. Alles werkt, ik kan er marathons mee lopen en met dank aan Victoria’s Secret zie je er niets van;)  In plaats van me druk maken over m’n cupmaat heb ik besloten me druk te maken over m’n gezondheid en m’n fitheid. En ja, dat zorgt ervoor dat m’n lijf er ook mooier uit gaat zien;) Win-win situatie noemen ze dat geloof ik…

Wat denk jij? Oud worden als Helen Mirren of toch liever als Joan Rivers?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent