2 Live | #RUNPARTYREPEAT

Soms heb je van die dagen waarop je absoluut niet weet hoe ze eindigen. Voorafgaand aan de race dacht ik een eenzame avond tegemoet te gaan. Dat had ik mis. De girls van NBRO nodigen me uit voor after(race)party…

Na een frisse douche vertrek ik richting het appartement van de girls. Ik toets de toegangscode in en kom in super mooi appartementencomplex terecht. Ik weet alleen dat ik op verdieping 3 moet zijn. Echter zijn er 4 appartementen per verdieping. Ik neem plaats op de trap en laat via Instagram weten dat ik gearriveerd ben (note to myself: de volgende keer is het handig als je een telefoonnummer noteert Francien). Nog geen 3 minuten later wordt er open gedaan. Ik struikel over een berg hardloop shoes. Let the party begin! (BTW: de gehele outfit is te koop bij Urban Outfitters).

Karen, de leader of the pack, kent de eigenaar van het appartement. Ze schijnt overigens in iedere stad mensen te kennen waar je iets mee kunt. Opzoek naar een fotograaf in New York? Prima ze weet precies bij wie je moet zijn. Appartement nodig voor een citytrip? Prima Karen regelt het voor je. Volgens mij is ze begin 40, maar ze ziet eruit als een jonge godin. Getuige ook de foto’s, toch? Eigenlijk is het de Madonna van het hardlopen. De rest van de groep is begin 20. Stuk voor stuk leggen ze me uit hoe ze bij NBRO terecht zijn gekomen. Ik vind het fascinerend.

Na 3 glazen champagne (nee ik drink niet) ga ik op onderzoek uit. Op diezelfde verdieping schijnt een huisfeest aan de gang te zijn. Om er zeker van te zijn, nodig ik mezelf samen met 1 van de girls uit met de beste openingszin ever. ‘Mogen we misschien jullie suiker even lenen?’ De jongeman heeft niet door dat het een geintje is en komt nog geen halve minuut later terug met een zak suiker… Als ik vertel dat het om een grapje gaat en dat we gewoon binnen willen kijken mag dat. Er is extreem veel drank ingeslagen. Het meubilair is preventief verwijderd. Als ik vraag hoeveel mensen er komen begrijp ik direct waarom. Ik bedoel 90 mensen is niet niets. Er blijkt een guest list te zijn en een portier om alles in goede banen te leiden. Iets doet mij vermoeden dat dit een heel wild feest gaat worden. Samen met Karen schrijven we onze namen op de guest list.

Om half 8 verlaat ik het appartement in mijn eentje. Ik heb namelijk eerst nog een diner. What about the party? Die gebruik ik wel als afterparty. De meiden komen om half 10 naar  de openlucht discotheek. De taxi brengt me naar de plaats van bestemming.

Ik kom terecht bij een uberhip eet tentje, genaamd Urban Deli. Het is er stervensdruk. But I Like it. Samen met het gezelschap hang ik eerst wat in de bar. Om vervolgens naar onze tafel gebracht te worden. De foto’s zeggen genoeg, toch?

Rond een uurtje of 10 vertrekken gezamenlijk naar de openlucht discotheek. Ik heb geen idee wat ik moet verwachten. Het terrein schijnt onder een brug te liggen en het is ook nog eens de closing party. Als ik de rij zie raak ik lichtelijk geïrriteerd. Het lijkt op een wachtrij in de Efteling. Gelukkig staan wij op een guest list die er niet is. We passeren de lange rij aan de rechterkant om er vervolgens achter te komen dat we dus niet op de lijst staan. Bummer! Gelukkig kom je heel ver met een goede babbel. Je begrijpt, 3 minuten later staan we alsnog binnen.

Ik weet niet wat me overkomt. Wat is dit vet! Volgens mij heet de gelegenheid RAD. Het lijkt eerder op een mini festival dan op een openlucht club. De brug zorgt voor een intiem sfeertje. Er staan hele huiskamers opgesteld. Ik spring direct een bankje op als Rihanna door de speakers galmt. De muziek is heel divers evenals het publiek. De drank is er alleen niet bepaald goedkoop. Een appelsapje kost 8 euro en dan heb ik het nog niet over de drank gehad. De groep waar ik mee ben vermaakt zich uitstekend. Ook de NBRO girls zijn in the house! Samen met Karen dans ik op één van de vele tafels.

Er is ook een overdekt deel. Samen met een kleine afvaardiging betreed ik de indoor club. Hiphop music, that’s even more my thing. Ik ga helemaal los op de heerlijke muziek. Af en toe gooi ik daarbij per ongeluk drinken over de mensen naast me heen. Die lijken daar iets minder blij mee te zijn. Begrijpelijk.

We verlaten de club net na middernacht. Eigenlijk veel te vroeg, maar in mijn gedachten is het ook al veel later. Samen met Janet neem ik plaats in de Mc Donalds voor een diepgaand gesprek. Rond half 3 kom ik in mijn hotel aan. Ik ben eigenlijk nog helemaal niet moe. Maar goed, all good things come to end. Zo ook deze onvergetelijke dag.

Ik heb enorm genoten van mijn korte citytrip. De foto’s zijn het bewijs, zoals je kunt zien. 

P.S. What about the afterparty? Die was ik dus totaal vergeten. Best jammer. Mijn NBRO girls zijn er wel geëindigd en volgens mij was het een heel apart feestje als ik de Instagram foto’s bekijk.

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date!

Recent