2 Live | Sneak Peek

Het is weer tijd voor een inkijkje in onze dagelijkse rompslomp. Eigenlijk moet ik heel eerlijk zijn, ik weet niet meer wat we de afgelopen week allemaal hebben gedaan. Daarvoor moet ik eerst terugkijken in mijn telefoon of Fieke opbellen. Weet je wat ik kijk eerst wel even in mijn telefoon, ik maak namelijk meestal overal foto’s van. Dat doe ik voor jou ;-). Geef me even vijf minuten. I will be right back.

Donderdag

Hier ben ik weer. Ik denk dat ik nu wel ongeveer weet wat we allemaal gedaan hebben… Fieke startte haar werkweek met een champagne lunch, om het nieuwe jaar goed in te luiden. En die champagne zat in een wijnglas, omdat Fieke op haar kantoor nog niet beschikt over champagneglazen.

Vrijdag

Op vrijdagavond trok Fiekje haar hardloopschoentjes aan om Amsterdam by night (avond) te ervaren. Als echte city runner  maakt ze een prachtig rondje door Amsterdam Zuid. Ik  daarentegen ging voor het eerste in lange tijd niets doen op mijn vrijdagavond.

Zaterdag

Ik slaap al een tijdje op de grond. Mijn bed stortte namelijk om de haverklap in elkaar en daar was mijn onderbuurvrouw heel begrijpelijk niet zo blij mee. Dus besloot ik een tijdje terug om gewoon op de grond te slapen. Na acht weken, was ik dat eigenlijk best wel heel erg zat. Zaterdag bracht ik daar dan eindelijk verandering in. Samen met mijn ouders bezocht ik de Ikea in Amsterdam voor een heuse hoekslaapbank. Francien past dat in jouw mini studio van 14 vierkante meter? Ja hoor. Ik kan maar beter alle ruimte gebruiken, toch? Had ik al verteld dat een hoekslaapbank aankopen met mijn vader erbij extreem grappig is?

Even een situatieschets, gewoon voor je beeldvorming….

Goed terwijl ik netjes mijn hoekslaapbank uitzoek bij het computerscherm van de verkoopmedewerkster zie ik mijn vader ondertussen plaatsnemen op de beoogde bank. Nog geen drie seconden later zie ik hem ook daadwerkelijk met schoenen aan languit liggen op de bank. Ik vraag wat hij aan het doen is. “Francien, je moet een slaaphoekbank wel eerst testen voordat je ‘em aankoopt…” De verkoopmedewerkster moet lachen… Ik ook. We gaan rustig verder met de samenstelling. Mijn vader staat op van de bank en kijkt ook mee op het scherm. Dan stelt hij uit het niets de vraag “Is deze bank ook geschikt voor u weet wel wat?” Even ben ik perplex, maakte hij nou echt dát grapje? Yes he just did! Goed je begrijpt even zak ik door grond, maar goed ik kan er om lachen. Helaas blijkt de bank niet meer op voorraad te zijn in mijn favoriete kleur… Jammer. Dan ga ik toch gewoon voor de beige variant? Mijn vader is het hier niet mee eens. Hij blijft maar zeggen dat de grijze versie mooier is. Ik denk alleen, ik moet erop zitten en slapen so who cares? Ik kan nog wel een uur doorgaan over deze activiteit, maar dat is ook zo lullig. Want dankzij mijn ouders stond er vijf uur later wel een prachtige hoekslaapbank in mijn studio. Ik kan alleen niet alle kastdeuren meer opendoen…

Fieke haalde haar hele familie over om te sporten. En dan ook echt haar hele familie. Er moest en zou gerend worden. It all runs in the family.

Zondag

Zondag was het de bedoeling dat we samen aan het blog zouden werken en alles wat daar omheen komt kijken. Alleen was het zo mooi weer, dat we eigenlijk beter maar eerst even moesten hardlopen. En daarbij namen we ook onze fotocamera mee. We zo handig. We liepen ergens in de buurt van de Javakade. Het was echt een hele leuke route. Dus daar gaan we vaker hardlopen. Na vijf kilometer vonden we het leuk geweest. Nu moesten we toch echt het nodige emailverkeer wegwerken en belangrijke beslissingen nemen.

 

Maandag

Er werd wederom gewerkt. Na werk ging ik door naar mijn beste vriendinnetje, want die had ik echt al zolang niet meer gezien. We kletsten bij onder het genot van een heerlijke pizza. Om half 10 besloot ik dat het tijd was om huiswaarts te gaan.

Dinsdag

Omdat ik op het blog had geschreven dat ik dinsdagavond de nieuwe Blogilates workout app ging uitproberen, kwam ik daar dus niet onderuit… Ik had er totaal geen zin in, maar ik had het beloofd dus ik moest wel. Het was best oké, maar ik vind de NTC app toch een stuk fijner.

Woensdag

Eigenlijk wilde ik gisteren niets doen, ik wilde gewoon bankhangen en televisie kijken. Om 21:00 besloot ik toch dat er gerend moest worden. Want ik werd er namelijk door mijn medehardlopers op gewezen dat ik te weinig kilometers had gemaakt in de maand januari. Dankjewel vernieuwde Nike+ Running app, waarbij mijn vrienden kunnen zien hoe ver en hoe lang ik heb gerend. Ik had al wel meer gelopen, maar daarbij heb ik toen niet mijn Nike+ Running app gebruikt. Dus vanwege sociale druk ging ik toch maar.. En nee ik voelde me niet pico bello, maar het ging. Toen ik het Nemo in mijn vizier kreeg zag ik daar een mooie nieuwe uitdaging, namelijk de grote/lange trap op en af rennen. Toen ik twee jaar geleden in Sydney verbleef rende ik bijna iedere dag een soortgelijke trap op en af, waarbij ik mezelf uitdaagde om de trap zo vaak mogelijk op en af te rennen. Gisteren rende ik de trap vijf keer op en af.

Dit was onze week! Ga jij nog leuke dingen doen aankomende week?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you


Recent