2 live | Strong and fit

Ik moet iets bekennen… Ik ben dit weekend niet naar de nieuwe Hunger Games film gegaan. Ik weet het, het is een schande. Ik had net als half Nederland in de bioscoop moeten zitten. Ik moet ook bekennen dat ik het heel jammer vind dat ik nog even niet kan meepraten of dé film van het jaar. Want ik was echt groot fan van deel 1 en heb tijdens mijn reis door Thailand alle boeken in één ruk uitgelezen. Maar vandaag gaat niet over Catching Fire. Nee, ik wil het graag hebben over Katniss a.k.a. Jennifer Lawrence.

Jep, ook ik heb een girl crush. Jennifer, je bent gewoon cool! En niet alleen omdat je prachtig bent en slim en omdat je, in tegenstelling tot menig ander, een pixie cut rockt. Maar vooral omdat je zo’n fantastisch rolmodel bent en omdat je staat voor alles waar wij, GirlsLove2Run, voor pleiten. Liever gezond en fit dan mager en ongelukkig.

Daarmee zeg ik natuurlijk niet dat slanke mensen altijd ongelukkig zijn. Absoluut niet zelfs. We zijn nou eenmaal allemaal verschillend en hebben allemaal een uniek lichaam (gelukkig). Waar het om gaat is dat je met dat lichaam iets goeds doet. Je hebt er namelijk maar één en het is zonde om daar niet optimaal van te genieten. Gewicht is daarbij een irrelevant nummertje, een getal wat alleen maar afleidt van wat werkelijk belangrijk is: jouw gevoel, jouw gezondheid. Als jij goed voor jezelf zorgt, gezond eet, voldoende slaapt, lekker beweegt en af en toe zondigt en daar met volle teugen van geniet hoef je helemaal niet om te kijken naar de weegschaal.

Of zoals Jennifer zegt: “You look how you look. Be comfortable. What are you going to do? Be hungry every single day to make other people happy? That’s just dumb.” AMEN!

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you there.

 

Recent