2 Live | Totally refreshed?!

Het weekend is inmiddels achter de rug. Totally refreshed begin je aan je week. Wacht! Spoel terug. Fris? Allesbehalve. Je valt bijna in slaap achter je computerscherm, want je bent uitgeput van je fantastische weekend. Ja je had inderdaad eerder naar bed moeten gaan. Helemaal met het oog op de werkzaamheden die de komende vijf dagen voor je in het verschiet liggen. Nu is het te laat, maar laat dit een wijze les zijn. Aanstaande zondag pak je dit anders aan. Afgesproken? Ook ik ben schuldig aan het bovenstaande. Dit kun je voorkomen door de volgende maatregelen te treffen op zondag dus.

Plan je workouts
Hoezo moet ik mijn workouts plannen? Het antwoord is simpel, tussen alle verplichtingen en werkzaamheden door valt je sportmomentje vaak als eerste weg. Door je workouts van te voren in te plannen er ook daadwerkelijk prioriteit aan te stellen voorkom je het wegvallen van je workout. Wil je zeker zijn van je zaak, spreek dan af om samen met vriendinnen te sporten. De sociale druk, zorgt erin dit geval voor dat je toch gaat.

Wasjes draaien
Ai, je favoriete én enige sport-bh zit nog in de wasmand? Daar gaat je workout. Voorkom dit door op zondagochtend de nodige wasjes te draaien. Laat het gedurende dag netjes drogen. In achtneming van het eerste punt, bepaal je welke outfits je nodig hebt die week. Stop de outfits alvast in de daarvoor bestemde tassen. Ja mijn naam is Francien Regelink, ik heb voor iedere tak van sport diverse tassen.

Ruim je huis op
Er iets niets vervelender dan na een hectische (werk)dag terug te keren in huis vol troep. Gebruik je zondagochtend niet alleen voor wasjes draaien, maar ook om je huis aan kant te maken. Daarnaast is het ook gewoon superfijn om in een opgeruimd huis even helemaal tot rust te komen en te genieten van dit moment.

Park hanger
Je huis is aan kant. Tijd om te genieten van je vrije zondag. Fieke is op de zondag vaak samen met haar hond in het bos te vinden voor een lange wandeling haar trouwe viervoeter Donna. Zelf vind ik het heerlijk om te relaxen in het park. Gisteren nog, ik lag heerlijk in het Beatrixpark te zonnen met vriendinnetjes. Boekje, blaadje en negerzoenen brachten zelfs deze ADHD-er tot rust. Heerlijk.

Playlist
Als ik weet dat ik een hectische week voor de boeg heb. Dan stel ik op zondag alvast een playlist samen, die ik de gehele week kan luisteren. Meestal bestaan deze lijsten uit rustige songs, maar af en toe maak ik ook een lijst met daarin alleen maar vrolijke popsongs. Handig als je van die inkak momentjes tegenkomt. Deze week beluister ik een lijst van all time favorites. Ik heb ze er voor het gemak allemaal twee keer ingezet.

Snacks
Op mijn werk heb ik toegang tot ontbijt, lunch en een galore aan fruit en snoep. Door de stress die ik soms ervaar grijp ik al snel naar de cola en snoep. Door op zondag al mijn tien snack voor de gehele week te bepalen voorkom ik dit soort momenten. Daarnaast probeer ik ook iedere dag toch wel echt te ontbijten op werk en daar ook even de tijd voor te nemen. Daardoor heb ik langer een verzadigt gevoel en kom wederom even tot rust. Wat voor snacks ik dan al van te voren klaarleg? Griekse yoghurt, kaasstengels, zakje geraspte worteltjes, fruit smoothies, of volkoren crackers.

Vroeg naar bed?!
Je wilde om 22:00 uur naar bed? Inmiddels is het 00.17 uur. Dat ga je volgende week zondag toch even iets anders aanpakken. Vanaf 21:00 uur hang je op de bank, in je PJ’s. Om 21:45 uur mag je in je bed gaan liggen. Kun je niet in slaap komen? Zet dan eerst even je telefoon op vliegtuigmodus. Aangezien Instagram en alles heel leuk is, maar je wilde toch gaan slapen? Een boek doet de rest. Wedden dat je om 22:00 uur slaapt?

Heb jij nog tips om uitgeruster aan je (werk)week te beginnen?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent