2 Live | Zwarte Cross

Mijn weekenden gebruik ik voor duurlopen en festivals. Vandaag licht ik er eentje in het bijzonder uit. Sporten, hardlopen in mijn geval, maakt mijn hoofd leeg. Het laat me voornamelijk mezelf zijn. Ik word geboeid door wat ik onderweg tegenkom of meemaak. Vaak maakt dit mijn dag. Vorige week was voor mij geen gemakkelijke week. Om mijn hoofd leeg te maken koos ik voor een nogal ongewoon vertier. Ik bezocht namelijk de Zwarte Cross. Voor jou misschien ongewoon, maar naar mijn menig één van de betere festivals binnen Nederland. De diversiteit, de dwaasheid en gemoedelijkheid van dit festival spreken me aan. Het voelt als ik thuiskom. Iedereen is er volledig zichzelf. Make-up is niet eens nodig om je er mooi te voelen. Gelukkig draag ik toch al bijna nooit make-up, dus daarom voelde ik me hier nog meer thuis. Had ik wel make-up gedragen, dan was deze binnen no-time gone geweest. Het was namelijk extreem warm. Als ik ergens niet tegen kan dan is het hitte. Het is jammer dat ik geen Go-Pro mee had, want dit was misschien een nog mooier publiek geweest om te filmen in vergelijking met het Nijmeegse Vierdaagse publiek. Ik kan hier een uitgebreid verslag doen in woorden, liever geef ik je een impressie van mijn Achterhoekse avontuur middels foto’s.

In de Achterhoek zijn ze ook bekend met het ik-kan-je-bips-zien fenomeen.

Schoenen zijn overbodig.

Voorproefje op de canal parade van dit weekend.

Zelfs ik kom hier aan mijn trekken.

De ‘blote bastard’ is een graag geziene gast op de cross, helemaal als de Opposites je hiertoe oproepen.

Liefde is…

Mooie meisjes genoeg.

Er is ook alles gedacht.

Tolerantie op zijn best.

Ooit weleens gehoord van de term høken? Dat ziet er ongeveer zo uit.

Ik mag dan geen bier lusten, de Grolsch beugelfles gaat hand in hand met de gemiddelde festivalganger hier op de cross.

Dit schoeisel mag niet ontbreken, zeker niet als je alle vier de dagen van de partij bent.

Volgend jaar ben ik er wederom bij, het liefst alle dagen. Met mij gaat inmiddels heel wat beter en daar heeft dit festival een te gekke bijdrage aan geleverd. Ga je volgend jaar met me mee?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

De getoonde foto’s is dit artikel zijn afkomstig van de bovengenoemde websites.

Recent