#2 Lunchbrunch

Lunchen op je (sportieve) zondag was nog nooit zo leuk.

Jezus wat is het ontzettend lekker weer en dat in de maand november. Ik zeg dit trouwens wel, maar het heeft de afgelopen week natuurlijk gestormd, maar vandaag lijkt er niets aan het handje. Heb je eigenlijk lekker geslapen? Ik wel! Het is heerlijk vertoeven in het hutje hier op de heide. Maak alsjeblieft even misbruik van dit prachtige weer. Duurloopje? Minimaal tien kilometer? Max. 30 kilometer. Overdrijven hoeft niet. Deze kipburger vormt de perfecte beloning na je run. Op intensieve trainingsdagen, zoals vandaag is het belangrijk dat je kiest voor koolhydraat rijke voeding. Hou je ontbijt iets beperkter.

Okay. Dus log uit. Trek je schoenen aan. Gaan met die banaan. Als je terugkomt ga je eerst even lekker douchen. Daarna mag je chillenbillen op de bank. Om vervolgens even de supermarkt leeg te kopen. Kun je daarna gelijk aan de slag met dit gerecht. Hebben we een deal? Ja? Fijn! Dan vertel ik je nu even hoe je dit alles in elkaar draait.

BOODSCHAPPENLIJSTJE

Chutney
1 1/2 ui
1/2 teen knoflook
Arachideolie
3 passievruchten
1 lepel suiker
1 lepel azijn

Burgers
1/2 rode chili peper
1 gesnipperde ui
80 gr kipgehakt
1/2 tot 1 ei
Peper/zout
Paneermeel, gekruid

Overige
1 broodje
Veldsla
Plakjes komkommer
Plakjes tomaat

LUNCHBRUNCH (optie 1) zondag 22-10-15 klein

Maak eerst de chutney (een chutney is een smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken), snipper de ui en knoflook. Fruit dit even kort aan in de pan. Daarna voeg je inhoud van de passievruchten erbij. Roer en voeg suiker toe, laat een beetje karamelliseren. Voeg tenslotte de azijn toe. Kort laten sudderen totdat het stroperig wordt.

Snipper de ui en Chili peper voor de burger. Eerst aanfruiten totdat het zacht en ietwat bruin wordt. Laat afkoelen en voeg het bij het kipgehakt samen met zout/peper en een ei. Mocht het te nat zijn voeg dan wat droge broodkruimels toe. Beleg een broodje met veldsla, komkommer en tomaat. Leg de burgers op erop en maak het af met de chutney.

Morgen ook een intensieve trainingsdag op het programma?
Neem ’s avonds nog koolhydraten bij je maaltijd ook al is het laat. Je koolhydraten voorraad is dan leeg en moet worden aangevuld, zodat je volgende dag opgeladen aan een nieuwe training kunt beginnen.

Geniet van je zondag en eet smakelijk!

?

Francien & Lunchbrunch

Foto door Nena Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent