2 make it count | part 3

Linda’s ups and downs
Dat hardlopen bij mij met ups en downs gaat, is inmiddels geen verrassing meer. De afgelopen drie maanden was dat dus ook het geval. Na bijna twee maanden met een blessure te lopen, die ergens in maart begon, besloot ik toch eens een bezoekje aan de dokter te brengen. Ik bleek een pijnsyndroom in mijn knie te hebben. Het positieve nieuws was dat er niks kapot was en dat ik gewoon door kon lopen, het zou vanzelf overgaan.

En inderdaad: van de ene op de andere dag kon ik weer pijnloos hardlopen. Eindelijk had ik weer plezier in het lopen! Met Wendy liep ik de Color Run in Amsterdam en op het laatste moment liep ik met naamgenootje Linda de Loop door Houten. Heel dapper besloot ik gewoon voor de tien kilometer te gaan. Dat ik nooit verder dan acht had gelopen, deed er niet toe. De hele dag twijfelde ik of ik het nou wel moest doen, maar uiteindelijk stond ik die avond toch echt aan de start. Tien heerlijke kilometers volgden! Geen enkel moment zag ik het niet meer zitten of ging ik stuk, ik heb elke seconde van de weg genoten. Eindtijd: 1.06.44. Dik tevreden!

En wat er nu volgt? Ik ga de Damloop 10 mijl lopen met mijn collega’s. Ook deed ik een paar weken geleden iets waar ik nooit van had durven dromen: Ik schreef me in voor de halve marathon van Amsterdam. Nu staat het dus vast. Ik ga eind oktober de halve marathon lopen. Dit jaar dus! Ik heb dus nog wat zware maanden voor de boeg.

Marieke is allmost ready
Ja, ik was weer terug op mijn oude niveau: de 10 km! Omdat hardlopen soms best eenzaam is, vind ik het leuk om regelmatig mee te doen aan hardloopwedstrijden. Om even dat gezellige teamgevoel te ervaren, de sfeer tijdens zo’n run is altijd zo leuk! Ik liep in april de 10 km van de Rotterdamse marathon, half mei Nike’s We Own The Night en eind mei de 10 km van de Marikenloop – dat moest natuurlijk wel een keer met mijn naam.

Allemaal leuk en aardig, maar 10 km is niet genoeg. Ik moet verder! En wel naar de 16,1 km: de Dam tot Damloop in september. As we speak (of naja, as we write) vind ik het nog steeds een heel heftig idee dat ik zo ver moet. Want trainen van de 10 naar 16 km blijkt echt een hele opgave. Wat is dat een takke-end, haha!

Gelukkig heb ik lieve mensen om mij heen, ervaren hardlopers, die me helpen dit doel te bereiken. Stap je voor stapje loop ik iets verder en langer. Het blijkt ook echt een mentale kwestie: in mijn eentje ben ik het na 7-8 km wel zat en heb ik de neiging om ermee te stoppen. Maar als er iemand naast me loopt die zegt dat ik door moet en dat ook heus wel kan, lukt het wel. Zo hielp mijn vriend me naar mijn eerste 11 km en vriendinnetje Lindsey (http://www.dailylin.nl), met haar marathonervaring, me naar de 12 km. Ik kon haar wel wat doen, ik was echt ka-pot, maar achteraf was ik zo trots op mezelf. En haar zo dankbaar!

Ik ben er nog niet, 4 km loop je er echt niet ‘wel even bij’. Maar ik ben ervan overtuigd dat het me gaat lukken. Desnoods op karakter en door alle aanmoedigingen van de vele mensen die er tijdens de Dam tot Dam langs de kant schijnen te staan! Ik heb er zin in!

Wendy gaat goed
In februari van dit jaar liep ik nog geen kilometer achter elkaar, en moest ik iedere keer 2 of 3 minuten wandelen inlassen om niet buiten adem te raken. Inmiddels loop ik 5 kilometer aan 1 stuk en heb ik er zelfs al twee wedstrijden op zitten! Het is verbazingwekkend waar je lichaam toe in staat is als je er maar mee aan de slag gaat. En wat is het leuk!

Op vijf mei, vlak nadat ik klaar was met de iRun clinics, liep ik de Haagse Beemden Loop hier in Breda. En op 26 mei liep ik samen met Linda de Color Run in Amsterdam. Beiden waren fantastisch om te doen – en waar ik op vijf mei (door mijn eigen eigenwijzigheid, ik had de dag ervoor ook bijna 5 km gelopen) toch weer tussendoor moest wandelen, liep ik met Linda een complete run en ook nog een PR! Mijn volgende tussendoel is om die 5 km uit te breiden en tegelijkertijd te versnellen. Ik ben dan ook met interval oefeningen begonnen.

Daarnaast heb ik inmiddels een springtouw en een yogamat in huis, en begin ik vanavond aan de iRun Summer editie. Bootcamp, trailrunning, coretraining en natuurlijk lopen. Alles met het doel om die 10 km te halen. In september volgt dan nog de iRun voor gevorderden en direct daarna loop ik de Dam tot Dam loop (4 mile) en de Singelloop in Breda (10km !!). Gaan we gewoon even doen 🙂

Lisa’s 10 km prestatie!  
Mijn vorige update eindigde ik met dat ik hard op weg was naar de 5 kilometer, dat ik kort daarna 10km zou lopen had ik nooit verwacht. Uitgedaagd door Fieke & Francien heb ik de 10 kilometer van Nike – We Own The Night zowaar uitgelopen. Ik had er 0 vertrouwen in, verklaarde F&F voor gek en lachte mezelf uit. Ik was pas enkele weken aan het hardlopen, waarom ik hier dan aan begon begreep ik ook echt niet, maar ik ben zo blij dat ik het heb gedaan! De combinatie van het euforische gevoel achteraf, de vermoeidheid, de trotst, het groepsgevoel en de adrenaline zijn heeer-lijk!

De dagen vooraf was ik zenuwachtig, het gevoel van falen trek ik slecht en ik wist niet wat ik moest verwachten. Bij aankomst stonden er duizenden mooie dames en ik heb me er braaf en bluffend tussen gevoegd. Samen met F&F en andere meiden begonnen we in een groep, vooraan in het voorste vak. Wat voor mij voordelig was, aangezien iedereen mij dan in kon halen en ik niet als zielig schaapje aan het einde van de massa hoefde te hobbelen. Vanaf 3KM ben ik kleine stukjes lopen met het rennen gaan afwisselen en zo heb ik puur op wilskracht in 1u13 de eindstreep gehaald en kon ik zowaar de laatste kilometers nog heel wat mensen inhalen. Nee geen top tijd, maar voor mij wel, helemaal omdat ik vlak voor de start had besloten ‘slechts’ voor de 5km te gaan. Hallo zelfvertrouwen! En big thanks to F&F en alle andere lieve meiden met wie we trainde!

Van het ene uiterste naar het andere uiterste, want sindsdien heb ik geen stap meer gezet. Van super gezond eten en 4/5x in de week trainen (hardlopen + NTC Live + krachtraining) naar letterlijk 0x. Afstuderen kwam op nummer 1 en nam al mijn tijd, aandacht en energie in. Sporten als ontspanning zat er niet in, het kostte me alleen maar meer energie. Het heeft er wel in geresulteerd dat ik 1,5 week terug (cum laude, hell yeah!) ben geslaagd voor de kunstacademie en dat ik nu niks anders doe dan uitrusten en mijn eet- en slaapritme weer op orde (probeer) te krijgen. Volgende week pak ik langzaam aan mijn trainingen weer op om in september een toptijd neer te zetten voor de 4 mijl van de Dam tot Dam loop. Ik ben benieuwd hoe ik er nu voor sta, maar 6.4 km moet lukken, toch?

?

Fieke & Francien

Linda, Marieke, Wendy & Lisa

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent