2 Make it count | The introduction

Remember de Make it Count oproep die we deden eind december? We vroegen je om je goede voornemen voor 2013 met ons te delen. Wij zouden vervolgens 4 meiden uitkiezen die we gingen helpen hun doel te bereiken. Nou, dat hebben we dus gedaan. Vandaag introduceren we de 4 ladies! Totaal uiteenlopende meiden, met totaal verschillende doelen en niveaus, maar dat maakt het juist zo leuk.

Marieke Brouwer 

Hoi allemaal, ik ben Marieke Brouwer (29), in het dagelijks leven showbizzredacteur voor Grazia.nl, Vrouwonline.nl en Viva.nl. Ik woon sinds kort in Rotterdam met mijn vriend Johan, heb een eigen blog (http://brouwertje.com) en in mijn vrije tijd loop ik dus onder andere graag hard. Eerst alleen om de zomerstop van mijn volleybalcompetitie te overbruggen, maar ik bleek het dusdanig leuk te vinden dat ik het bleef doen! Helaas was 2012 een ontzettend kwakkeljaar met ups & downs: ik liep heerlijke 10 km’s, maar raakte ook geblesseerd aan eerst mijn linker- en daarna mijn rechterknie.

Dat betekent dat mijn eerste doel natuurlijk een blessurevrij 2013 is. Verder wil ik heel graag de Dam tot Damloop rennen in september, omdat ik daar heel goede verhalen over heb gehoord. Maar: 16,1 km is erg ver als je weer opnieuw moet beginnen, dus dat wordt nog wat…

Aangezien ik fulltime werk en ook nog eens veel reistijd heb, ben ik vaak laat thuis. Zeker nu het buiten koud, nat en vroeg donker is, vind ik het behoorlijk lastig om mezelf na het eten nog van de bank te hijsen en naar buiten te gaan. Eigenlijk ben ik gewoon een mooi weer-loper, dus ik vrees dat ik de motivatie van Fieke en Francien vooral de eerste maanden hard nodig ga hebben!

Lisa Galesloot

Hi there, ik ben Lisa, 23 jaar. Dit jaar studeer ik af aan de kunstacademie en daarnaast werk ik als freelance video- en fotograaf. Momenteel woon ik in Londen, maar verhuis in de eerste week van februari weer terug naar Amsterdam.

De rondreis door Zuid- en Midden Amerika die ik in 2008 maakte samen met m’n liefde heeft ons leven veranderd. Bij terugkomst hebben we ons beide 4 jaar volledig gegeven voor onze studies aan de kunstacademie. We hebben veel geleerd, hebben ons werk belangrijker laten zijn dan onszelf en zijn daardoor al onze grenzen over gegaan. We hielden dit vol uit pure passie voor ons vak en met de gedachten in 2014 weer samen op reis te gaan, en dat gaan we!  Na mijn afstuderen dit jaar gaan we samen de halve wereld over. Liften, hiken, surfen, yoga-en, biken, hitch-hiken, slapen in the wild en een loodzware backpack dragen (ik kan echt niet leven met maar 1 paar schoenen!) is alleen geen doen met mijn zeer matige kracht en mijn conditie-niveau vér onder 0. Mijn doel in 2013: wereldreis ready worden!

Ik ben altijd redelijk sportief geweest (tennis, hockey en veel gedanst), maar de afgelopen jaren lagen mijn prioriteiten niet bij mezelf maar de dingen die ik creëerde. Ik heb 4 jaar op de toppen van m’n kunnen geleefd en dat heeft zijn tol geëist. Nu is het tijd om mezelf en m’n lichaam de aandacht te geven dat het verdiend. Een periode alleen in Londen wonen was daar een goed begin in, hoe nu verder en hoe word ik wereldreis ready?

Mijn sportieve doelen? Aan het einde van het jaar loop ik 10 kilometer (door minimaal 2 x per week te gaan rennen). Daarnaast ga ik 1x in de week een yoga klas volgen en 1 tot 2 x per week krachttraining doen. Naast m’n sportieve doelen heb ik ook nog wat doelen voor de algemene gezondheid. Vóór 0.00u slapen, minimaal 7-8u slaap per nacht (uitzondering op vr of za). En gezond eten. Dus zo min mogelijk processed food, minimaal tot geen suiker, ontbijt (!) – lunch en avondeten, green juices & smoothies en 1-1,5 liter water per dag.

Ik heb GL2R absoluut nodig om het vol te houden, maar ook om niet door te slaan. De meiden zijn een inspiratie en het feit dat iedereen mij kan volgen is een stok achter de deur, want mijn discipline werkt gek genoeg alleen intens hard bij dingen waar ik passievol over ben en daar hoort hardlopen (nog!) niet bepaald bij. Ik ga opzoek naar de runners high en de flow. I can’t wait! No money, no sportschool, no personal trainer. Just me, nature, you (who’s with me?) and GL2R: THANK YOU! Let’s do this!

Ps.: Of ik even een sportieve foto van mezelf wilde opsturen? Uhm, sure.. Alleen kom ik niet verder dan dansend, in een club. Shame on me. Nieuw doel: sportieve foto’s schieten!

Linda van Dijk

Ik ben Linda, 19 jaar oud en ik ben studente journalistiek. Het meisje dat altijd teveel praat, met een enorme passie voor schrijven en een verslaving aan series. Als ik over tien jaar Wie is de Mol heb gewonnen en een bestseller heb geschreven, is mijn carrière compleet. Mijn doel voor 2013 is ook wat hoog gegrepen, ik ga namelijk duizend kilometer hardlopen. Dat is veel… Maar het wordt erger. In een soort vlaag van verstandsverbijstering heb ik geroepen dat ik aan het einde van dit jaar een halve marathon ren. Op dit moment moet ik na vijf kilometer bijna aan de beademing. Oeps.

Toch ga ik er volledig voor! Ik wil mijn grenzen verleggen en mezelf bewijzen. Nu móet ik wel meerdere keren in de week gaan lopen en achteraf ben ik altijd zo blij dat ik ben gegaan. Rennen is mijn gedachten verzetten, fit blijven en elke keer weer trots zijn op mezelf. De hulp van Fieke en Francien is zeer welkom (waarschijnlijk zelfs noodzakelijk) om me gemotiveerd te houden, hardloopdipjes zijn namelijk regelmatig aan de orde. Ik heb dit jaar in elk geval geen smoesjes meer. It’s time to make it count!

Wendy Torenvliet

Hallo allemaal! Mijn naam is Wendy Torenvliet, ik ben 38 jaar en woon samen met mijn man en drie katten in Breda. In het dagelijks leven ben ik webadviseur bij een grote non-profit organisatie, en ben ik een levensgenieter die veel leest, fotografeert en verslaafd is aan social media.

Vroeger was ik helemaal niet zo’n sportief typje. Ik heb van alles uitgeprobeerd, van fitness tot tennis, van volleyball tot klimmen, maar op klimmen na was er niets dat me lang kon boeien. Klimmen kan helaas niet meer vanwege een elleboogbreuk. Vorig jaar ben ik op aanraden van een vriend gaan duiken, en een nieuwe langdurige hobby was geboren. Ik merkte daarbij wel dat mijn conditie niet briljant is, dus ik zocht naar een cross-sport waarmee ik dat op kon bouwen. Mijn keus viel op hardlopen.

Ik had niet verwacht dat ik hardlopen even leuk zou gaan vinden als duiken, maar dat is dus wel zo! Dit jaar wil ik heel erg graag 10km aan een stuk kunnen hardlopen. Dat moet in kleine stapjes, en het lastige is dat mijn werk me zo’n 10 tot 12 uur van huis houdt. Ik heb de GirlsLove2Run echt nodig om samen met mij mijn doel te plannen en me ook een schop te geven als ik even geen zin heb:) Ik begin over twee weken met een sponsorloop in de UK, en wil in maart de CPC 5km lopen. Hopelijk ben ik eind December dan zover dat ik de 10km aan kan!

Ben jij net zo gemotiveerd als deze dames? Ga ervoor!! 

?

Fieke & Francien

Marieke, Lisa, Linda & Wendy

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent