2 Manon | A new challenge

Spannend nieuws! Ik ga mee doen aan een triatlon! En niet 1, maar 2. De eerste in september in Amsterdam en een maand later in Portugal. Zo gaaf! Beide zijn trouwens geen hele triatlons. De originele triatlon bestaat uit: 3,8 km. zwemmen, 180 km. fiesten en 42,195 hardlopen. Dat trek ik natuurlijk never nooit niet, dus ik doe een achtste oftewel sprint triatlon: 750 m. zwemmen, 20 km. fietsen en 5 km. hardlopen.

Volgens mij een super mooie afstand en combinatie van verschillende sporten waarbij je echt op snelheid kunt trainen. Het enige onderdeel waar ik tegenop zie is het zwemmen. Daar ben ik geen ster in. Het klinkt misschien stom, maar ik vind het altijd lastig om m’n hoofd goed boven water te houden. Snorkelen is zoveel makkelijker en leuker…

Qua training ga ik me dus voornamelijk focussen op zwemmen, zodat ik straks niet voor schut sta. Gelukkig is er op nog geen 2 minuten van mijn huis een groot binnen- en buitenzwembad 🙂 En vanaf eind deze maand ga ik samen met de groep waarmee ik de triatlon in Amsterdam 1 avond in de week samen trainen.

Oe…als ik denk aan het moment dat ik straks aan de start sta krijg ik al zenuwen in m’n buik. Een beetje net zoals bij m’n allereerste hardloopwedstijd, heerlijk!

Heb jij wel eens een triatlon gelopen? Alle tips & tricks zijn welkom!

Geniet van de zon! Ik ga nu dansen op Buiten Westen festival 🙂

?

Manon

Je kan me volgen op Instagram en Twitter

 

Recent