2 Manon | back on track!

Woehoe! Ik zit weer helemaal in m’n running flow 🙂 I’m back on track! Hoe dat komt? Ten eerste hadden we maandag onze allereerste running crew get-together. Super inspirerend om een groep leuke meiden die allemaal dezelfde passie delen bij elkaar te hebben. Het heeft me een onwijze running-boost gegeven. Daarnaast vind ik deze tijd van het jaar gewoon heerlijk om te rennen. Want de temperatuur is  perfect, je kan gewoon nog in een tanktop en capri naar buiten 🙂

Als het straks echt koud wordt ben ik niet zo’n held. Dan blijf ik liever binnen, zo dicht mogelijk in de buurt van de kachel met wollige sloffen en een bak thee. Om een stok achter de deur te hebben en wel de kou te trotseren heb ik me ingeschreven voor de halve marathon van Egmond. (De hele marathons laat ik voorlopig nog even over aan de bikkels a.k.a. Francien & Fieke) Mijn streven? Hem uitlopen in minder dan 01:50 uur.

Om dat te halen is er nog wel wat werk aan de winkel. Ik moet topfit zijn. Hoe ik dat ga doen, behalve genoeg kilometers in m’n benen hebben?

– Core training: Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk deze training is voor runners. Het heeft mij heel erg geholpen om sneller en soepeler te rennen.

– Afwisseling: Hou het sporten uitdagend voor je body & mind. Verschillende sporten doen voorkomt verveling en het houdt je spieren gefocust. Wat ik allemaal doe om het spannend te houden? Touwtjespringen, krachttraining, yoga en zwemmen.

– Interval training: De beste training om te werken aan je conditie en snelheid. Lekker zweten en keihard knallen.

Voeding: Gezond eten is iets wat eigenlijk gewoon in m’n systeem zit. Ik vind het heerlijk en ontdekt graag nieuwe dingen op het gebied van healthy food. Met de halve marathon in het vooruitzicht ga ik me er nog een beetje meer op focussen. Eergisteren heb ik de green smoothie van het recept van Jenny gemaakt. Heerlijk!

– Slapen: Helaas ben ik niet gezegend met een goede nachtrust. Ik word overal wakker van en moet er meestal wel twee keer per nacht uit om te plassen. En de avonden zijn vaak zo snel voorbij dat ik voor mooi te laat m’n bedje in kruip. In de aanloop naar de halve marathon ga ik m’n best doen om genoeg te slapen. Het geeft je lichaam de tijd om te herstellen en nieuwe energie op te doen.

Hoe zorg jij dat je fit in het startvak staat?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)


 

 

Recent