2 Manon | Beach runs

Het lijkt al wel zomer! Met dit weer ga ik in het weekend vaak naar het strand. Eerst lekker hardlopen en daarna de rest van de dag chillen op het terras. Op het strand rennen is genieten, lekker ontspannend.

Hardlopen in het zand is ook een hele goeie training. Het maakt je sterker. Door de zachte ondergrond moet je lichaam hard werken. Als je eenmaal gewend geraakt ben aan het hardlopen in zand, is het op een harde ondergrond ineens een stuk makkelijker.

Good to knows
Harder werken: Al je spieren moeten harder werken. De spieren in je enkel doen hun best om je voet in balans te houden en je kuitspieren moeten hard werken om je voet recht te houden. Daardoor zijn je benen veel sneller vermoeid.Snelheid: Rennen op het strand is best pittig. Waarschijnlijk ga je minder snel, maar let daar niet op. Focus je eerst op techniek en daarna pas op snelheid.
Waar: Loop zo dicht mogelijk bij de vloedlijn. Daar is het zand lekker stevig en tegelijkertijd en heeft het toch een zachte demping. Hardlopen in het droge, zachte zand is heel belastend voor je knieën. Laat dat maar aan de echte pro’s over.

Sokken: Ga niet zonder sokken rennen, want bij iedere stap die je zet schep je zand. Zonder sokken schuurt het zand tegen je enkel en krijg je snel blaren.

Scheve belasting: Zoek zoveel mogelijk de vlakke stukken van het strand op. Ook al lijkt het vlak, er zit altijd wel een hellingsgraad in. Daardoor belast je de ene helft van je lichaam anders dan de andere.

Intervallen: Voor als je echt even wil zweten 😉 Begin op het zand dichtbij de branding. Ren daarna door naar het zachte zand voor een interval van 2 of 3 minuten. Vervolgens uitlopen op het natte zand. En dat een paar keer herhalen.

En als het echt warm ik duik je na je run natuurlijk even lekker de zee in!

Loop jij ook zo graag op het strand?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram

Recent