2 Manon | Bikini Battle report part 2

Week #2 van onze bikini battle zit er al weer op, time flies! Ik ben echt super blij met de club waar ik nu sport. En ik kan iedereen aanraden om eens met een personal trainer aan de slag te gaan. Het is heel fijn om iemand naast je te hebben die precies weet wat goed voor jouw lichaam is. Iemand die echt verstand van zaken heeft, je kan motiveren om alles uit jezelf te halen en je allerlei nieuwe trainingstechnieken leert. Ik heb deze week ook weer nieuwe dingen geleerd:

Workout in the gym
TRX Suspension training
Al een tijdje staat het hoog op mijn verlanglijstje om TRX training te doen. Het is heel populair, maar toch zijn er in NL nog maar weinig sportscholen waar je het kan doen. Bij The Athletic Club werken ze er heel veel mee, lucky me 🙂 Tijdens deze training hang je letterlijk in de touwen en doen je lichaamsgewicht en de zwaartekracht het werk. Het is een complete body workout, waarbij je helemaal geen apparaten meer nodig hebt. Ik vind het een heerlijke manier van trainen, want je voelt dat je hele lichaam hard aan het werk gezet wordt. De dag na de training had ik spierpijn, maar anders dan normaal. Het was niet een grote spiergroep die pijnlijk was, maar als ik bewoog voelde ik allemaal kleine pijnlijke spiertjes. Ieder vezeltje in m’n lijf heeft duidelijk z’n best moeten doen. I like!

Boksen
De komende 2 weken is mijn trainer Patrick vakantievieren in L.A. dus ontfermt Edwin zich over mij. Edwin is ook personal trainer en wederom een hele leuke kerel. Hij heeft gebokst op wedstrijdniveau, dus 3x raden wat voor training ik van hem kreeg 🙂 Als warming-up moest ik touwtjespringen. Oh…dat kan ik wel! Riep ik gelijk. Maar mijn manier van touwtjespringen was toch echt basisschool niveau vergeleken bij dat van Edwin. Hij deed het boxing style: op 1 been springen. Dubbel op rechts, dubbel op links. Moeilijk joh! Voor ons runners wel de beste manier van touwtjespringen. Het versterkt je benen en het traint je core flink. Dat komt omdat je al je spieren zich moeten aanspannen om in balans te blijven. Na de warming-up begon het echte werk, boksen. En het was VET!  De eerste minuten was het zoeken naar m’n flow, want je benen moeten over de vloer ‘dansen’ en tegelijkertijd moeten je armen stoten. Zoals bij alle andere trainingen komt het ook hierbij weer op concentratie aan, anders is je coördinatie ver te zoeken. Nog een voordeel van boksen; het is net als intervaltraining top om aan je conditie te werken.

Running
Deze week heb ik 2 runs gedaan, ééntje buiten en ééntje binnen. Afgelopen zaterdag was het top weer, eindelijk weer eens windstil en de zon scheen volop! Dus hop, samen met Rio een rondje van 7,5K gedaan. In m’n route zat ook eindelijk weer eens het Vondelpark. Ik was bijna vergeten hoe lekker het is om daar  te rennen als het zonnetje schijnt. M’n favoriete muziek aan en lekker mensen kijken, love it! M’n 2e run van deze week was intervaltraining op de loopband. Even aan m’n conditie werken en lekker zweten.

Healty food
Qua eten zat ik deze week in de Aziatische vibe. Ik at sushi en heb de rest van de week geroerbakken (hoe schrijf je dat?!). Roerbakken vind ik heerlijk, want je kunt er eindeloos mee variëren. Gezondigd heb ik ook… Thuis op de bank kon ik de verleiding van een chocoladereep niet weerstaan. En samen met Fieke ben ik ook stout geweest. Toen we op de snelweg reden en een gele M in de verte zagen, konden we ons niet beheersen. We zijn gestopt voor een medium friet met saus. Heel fout maar super lekker.

Hoe is week #2 bij jullie gegaan? 

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

Recent