2 Manon | Bikini Battle Report Part 3

Edwin heeft me deze week weer flink aan het werk gezet. Iedere keer is onze training weer net iets anders. Dat vind ik te gek, want ik ben iemand die snel verveeld is. Als ik te vaak hetzelfde moet doen wordt ik lui en haak ik af. Inmiddels zitten we alweer over helft van onze bikini battle, dus tijd voor een update:

Core stability training
Een heel belangrijk onderdeel van de trainingen die ze bij The Athletic Club geven is het trainen van je core. Ik heb er hier ook al eens een blog over geschreven. En Edwin heeft me er ook weer even op gewezen hoe belangrijk het is, zeker voor renners. Een goed getrainde core is de basis van een fit lichaam, je presteert beter en voorkomt blessures.

Boksen
Met boksen ben ik al weer een stukje verder dan de 1e keer dat ik het deed. Ik kan nu zelfs al een aantal combinaties achter elkaar. Het lijkt net echt en dat voelt heel stoer voor zo’n klein meisje als ik 🙂 De dag na het boksen heb ik meestal spierpijn. Een heerlijk gevoel, dan weet ik tenminste dat ik flink heb gewerkt.

Explosieve kracht
We hebben ook op explosieve kracht getraind. Ik kreeg een gordel om m’n middel, met daaraan een dik touw wat Edwin vasthield. Ik moest sprinten naar de overkant van de zaal terwijl Edwin met z’n gewicht in het touw hing. En dat ook nog eens met een zware bal in m’n handen. Ik kwam bijna niet vooruit! Dat is zo onwijs zwaar!

Do it yourself massage
Sinds ik bij deze club train leer ik iedere keer weer nieuwe dingen. Van dit had ik ook geen idee dat het bestond;
Kennelijk ontstaan er bij hardlopers (en andere sporters) kleine knopen in de spieren. Die knopen in je spieren kunnen leiden tot allerlei andere klachten. Om die knopen weg te krijgen kan je naar de masseur gaan, maar je kan ook zelf aan de slag met een (speciale) foam rol. Hoe? Met het lichaamsdeel dat je ‘knoop vrij’ wil maken ga je op de rol liggen. Je rolt langzaam heen een weer over je spier totdat je de ‘knoop’ voelt. En believe me, die voel je! Als je de pijnlijke plek hebt gevonden blijf je daarover heen en weer rollen. Zo maak je je spieren weer soepel. Ik was echt verbaasd over de knopen die ik in mijn linkerbovenbeen en kuiten had.

Running
Ondanks dat ik deze week onwijs sportief bezig geweest ben, heb ik maar 1 keer gerend. Hoe het komt weet ik eigenlijk niet, maar ik had er gewoon niet zo’n zin in. Misschien komt het wel omdat ik een beetje teleurgesteld ben in het weer. Zondag was het ineens heerlijk lenteweer, dus toen heb ik een mooie run gemaakt. Daarna kakte het weer in en ik dus ook. Gelukkig trainen we vanaf deze zaterdag met een stel meiden voor de We Own The Night Women’s 10K, want ik heb echt even een duwtje in m’n rug nodig. HELP!

Healty food
Stiekem ben ik eigenlijk een beetje verslaafd aan uit eten gaan. And this was my lucky week: ik heb maar 3 keer gekookt, de rest at ik buiten de deur. Love it 🙂 Ik vind het wel wat lastiger om gezond te eten als ik niet zelf kook. Want toetjes eet ik thuis nooit, maar als ik cheesecake of een kaasplankje op de dessertkaart zie staan kan ik me echt niet inhouden. Can you blame me? Eigenlijk kan ik me er geen moment druk om maken, want hard sporten best beloond mag worden met af en toe wat lekkers. Oh en ik heb deze week voor het eerst zelf een recept met quinoa gemaakt. Super lekker, hartstikke gezond en makkelijk te maken!

Ik ben heel benieuwd hoe jouw week is gegaan, lukt het je om het vol te houden?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

 

Recent