2 Manon | Bikini Battle report part I

YES, the game is on! De zomer is onderweg  dus ‘we are working for a bikini body’! En dat doen we allemaal op onze eigen manier. Dit is mijn verslag van afgelopen week:

Meet the best gym ever: The Athletic Club
Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik regelmatig in the gym te vinden.  Tot nog toe liep ik altijd zelf een beetje te rommelen met gewichten en apparaten. Maar nu we de bikini battle met elkaar zijn aangegaan leek het me een goed idee om eens op zoek te gaan naar een sportschool met personal training op hoog niveau. En die heb ik gevonden! Echt de allerbeste EVER: The Athletic Club in Amsterdam. Ten eerste is de inrichting van deze gym werkelijk om je vingers bij af te likken, helemaal art deco style! Het geeft een beetje het gevoel alsof je op een filmset beland bent. L.O.V.E. it! Een volgende dikke plus: het Vondelpark is hun achtertuin! Deze gym is dus ook nog eens de perfecte uitvalbasis voor een run (ze geven ook looptrainingen). En last but not least: de mederwerkers zijn allemaal leuke, enthousiaste mensen.

Personal trainer: Patrick Willems
Donderdagochtend had ik mijn 1e training met mijn eigen personal trainer, Patrick Hoe stoer is dat?! We hebben eerst met een bakkie groene thee, in de ontspanningsruimte zitten kletsen. Patrick bleek een indrukwekkend verleden als runner te hebben. Tegenwoordig staat het rennen voor hem op een wat lager pitje, maar hij loopt nog steeds jaarlijks de Dam-tot-Dam-loop. En ook nog eens voor een goed doel! Hij flikt het om de 16,1K in 52 (!!) minuten te lopen. OMG… I’m so impressed! Patrick vertelde dat deze 1e training vooral bedoeld was om voor hem om te beoordelen wat mijn kracht en verbeterpunten zijn. Om te zien wat ik in huis heb zeg maar.

Vol vertrouwen begon ik aan de oefeningen die Patrick me liet doen. Maar, wow, er waren toch behoorlijk wat punten die ik niet goed bleek te doen. Ik ontdekte dat het vooral in de kleine dingen zit. Net even je bekken kantelen, je rug te strekken, je lichaamsgewicht anders verdelen en ga zo maar door. Aan mijn manier van bewegen tijdens de oefeningen had Patrick al snel in de gaten dat mijn linkerbovenbeen sterker was dan mijn rechter. Met m’n hamstring was het juist weer andersom. En ik bleek ook nog eens ongelijke schouderbladen te hebben. Holy! Deze man heeft verstand van zaken! Ik was serieus onder de indruk van zijn kennis. Dat beloofd veel goeds voor de komende trainingen. Voldaan stapte ik op de fiets naar huis met stiekem ook al een beetje spierpijn. Heerlijk om te voelen dat je lichaam hard heeft gewerkt! Na het weekend gaan Patrick en ik keihard aan de bak. Zin in!

Running
Hardlopen heb ik natuurlijk ook gedaan deze week. Zeker nu de zon weer best vaak z’n gezicht laat zien begint het steeds meer te borrelen om weer voor de iets langere afstanden te gaan. Gelukkig ben ik bijna helemaal hersteld van de blessure in m’n linkerbeen. Dat is fijn want ik moet eerlijk zeggen dat ik er behoorlijk down door werd. Niks is zo frustrerend als niet kunnen rennen. En als je dan wel weer kan rennen merk je dat je conditie als een malle achteruit is gegaan. Zo stom dat 5K dan al als een opgaaf voelt. Ik begon me serieus af te vragen of ik ooit weer op m’n oude niveau zou komen. Maar gelukkig had ik deze week eindelijk weer eens een run die lekker voelde. Het gaf me weer de boost die ik nodig had. Op naar de volgende!

Healthy food
Van gezond eten wordt ik blij, want ik vind het heel belangrijk om goed voor mijn lichaam te zorgen. En een fit lichaam begint natuurlijk bij goede voeding. Doordeweeks niet snoepen is voor mijn geen grote opgaaf, maar ik moet toegeven dat ik vaak wel in de verleiding kom als ik op m’n werk ben. Want m’n collega’s zijn dol op snoepen en als het voor me neus ligt kan ik er simpelweg niet afblijven. Sterker nog, als ik er eenmaal aan begin ben ik niet meer te stoppen. Met als gevolg dat ik daarna met buikpijn en een schuldgevoel zit. Maar het is soms gewoon zo moeilijk om jezelf te bedwingen. En soms ook zo lekker om je gewoon te laten gaan. Deze week heb ik in ieder geval extra goed opgelet dat ik voldoende drink en genoeg groenten & fruit eet.

Hoe is jullie eerste week van de bikini battle gegaan? Valt het mee of tegen? Tel me!

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

 

Recent