2 Manon | Born to Run

Tot mijn verbazing heb ik de We Own The Night run van vorige week zondag super lekker gelopen en een mooie tijd neergezet. Het leek wel alsof ik vleugels kreeg, echt bizar. Vanaf de start heb ik het tempo hoog gehouden en dat ging super lekker. Ik snapte er niks van dat het zo lekker ging, want de laatste keer dat ik de 10K had aangetikt was in februari! Dan kan het niet anders dan dat het komt door de trainingen die ik de laatste tijd gedaan heb.

Balans oefeningen
M’n trainer Patrick zei al gelijk tegen me dat dit rete saaie oefeningen zijn en het daarom vaak overgeslagen wordt. Maar voor runners is het is een super belangrijk onderdeel van de training. Je versterkt je beenspieren enorm en je traint er ook je houding mee.

Core training
Tijdens onze trainingen in het Vondelpark voor WOTN hamerde trainer Pim er al op hoe belangrijk dit is. Iedere hardloper moet dit eigenlijk in z’n trainingsschema proppen. Behalve dat je gehele houding beter wordt krijg je er ook nog eens een mooi getoonde buik van. What else could you wish for 🙂

Touwtjespringen
Omdat ik niet veel tijd en zin had om te rennen heb ik minstens 3 keer in de week in m’n woonkamer staan touwtjespringen. Je lichaam wordt op dezelfde manier belast als bij hardlopen en je blijft er mee in topconditie. Voortaan gaan bij mij op vakantie behalve m’n hardloopschoenen ook m’n springtouw mee.

Rust
Omdat WOTN ’s avonds pas was had ik de hele dag om uit te rusten. Ik heb op de dag dan ook geen hol gedaan en alleen maar lui op de bank gelegen met tussendoor een tukkie. Tegen de tijd dat het avond was voelde ik me topfit en super uitgerust.

Dankzij WOTN ben ik eindelijk weer terug in m’n running flow. Ik was bijna vergeten hoe lekker het voelt om te rennen en wat een stoot energie het geeft om mee te doen met een wedstrijd. Tijdens het rennen dacht ik alleen maar: I’m born to run!

Hoe ging het bij jou en heb je al andere wedstrijden in je agenda staan?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

Recent