2 Manon | Manon aan de (workout) bal

Vanmorgen ben ik thuis gekomen van twee weken reizen door de Filipijnen. En het was GE-WEL-DIG! Een schitterend land, fantastische bevolking, eten om van te watertanden, ongerepte natuur en tropische temperaturen. Hardlopen is me daar helaas niet gelukt. Het was er simpelweg niet geschikt voor. De wegen zijn vaak niet al te best en het verkeer raast als een malle links en rechts om je heen. Een NO GO dus.

Bij sommige hotels waar ik logeerde was een gym. Maar ik merkte dat ik me een beetje verveelde, had niet zo’n zin om gewichten te heffen. Zou het door de hitte zijn gekomen (het was 30+)? Ineens zag ik in een hoek een Bosu bal liggen! Toen ik vorig jaar met een personal trainer sportte heb ik er mee leren trainen. Maar dit jaar had ik hem met nog geen vinger aangeraakt. Oefeningen die je normaal gesproken wel onder de knie hebt, zijn ineens vele malen zwaarder omdat je ook aan je stabiliteit moet werken. Dus je begrijpt, ik heb een nieuw speeltje 🙂

Mijn travel workout bestond uit deze oefeningen:

Squat (balzijde onder), 3 sets van 12 reps
Lunges (balzijde boven), 3 sets van 12 reps met beide benen
Mountain climbers (balzijde onder), 3 sets van 30 seconden
Crunches met armen naar achteren (balzijde boven), 3 sets van 20 reps
Plank (balzijde onder), 3 sets van 30 seconden
Side plank (balzijde boven), 3 sets van 30 seconden

De video’s hieronder laten je nog meer workout opties zien.

Train jij wel eens met een Bosu bal?

?

Manon

Je kan me volgen op Instagram en Twitter

 

Recent