2 Manon | Drop it like its HOT

Dat ik niet alleen fan van hardlopen ben, maar van sporten in het algemeen weet je volgens mij inmiddels al wel. Ik probeer graag nieuwe dingen uit, dus toen een vriendinnetje me mee vroeg naar een Hot Yoga les twijfelde ik geen seconde.

Yoga en hardlopen zijn een fijne combinatie. Waar hardlopen je spieren kort maakt rekt yoga ze weer lekker op en het is een heerlijk moment voor jezelf in ons drukke bestaan. Even geen gehaast, maar alleen bezig zijn met jezelf en bewust je lichaam voelen.

M’n eerste les heb ik inmiddels gehad en het was heftig kan ik je vertellen. Een workout van 90 minuten bij een temperatuur van 40 graden is als sporten in de sauna. Het zweet gutst met straaltjes van je af. Ik heb in mijn leven werkelijk nog nooit zo gezweet. Iedereen heeft daarom ook zo min mogelijk aan. De meiden een sportbeha met kort broekje en de mannen alleen een short. Je denkt misschien dat het één grote stinkende zweetbende is, maar dat valt best mee. Sowieso liggen er op alle yogamatten keurig handdoeken klaar. Een hele grote die je op je mat legt om het zweet op te vangen en een kleintje om je hoofd mee af te deppen.

Na de eerste les weet ik al dat Hot Yoga beter bij mij past dan ‘gewone’ yoga. Ik heb namelijk moeite om even helemaal nergens aan te denken. Met ‘gewone’ yoga dwaal ik telkens af met m’n gedachten, ik hoef er niet hard genoeg te werken voor m’n gevoel. Bij Hot Yoga heb ik daar de kans niet voor, want ik moet me concentreren om het überhaupt vol te houden in de hitte.

Bij Absolute Yoga geven ze allerlei verschillende lessen en die ga ik de komende weken allemaal proberen. Als ik iedereen mag geloven die al lang aan Hot Yoga doet is het verslavend en kom je echt beter in je vel te zitten. I’ll keep u posted!

Heb jij wel eens Hot Yoga gedaan of lijkt het je wat?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

Recent