2 Manon | Dushi Curaçao

Girls! Terwijl ik deze blogpost schrijf is mijn dag net begonnen and the sun is shinning! Ja, je leest het goed: de ZON! Ik ben namelijk op Curaçao!

De winter in Nederland duurt me altijd veel te lang. De zon en ik kunnen niet te lang zonder elkaar, dus zoek ik haar gewoon lekker zelf op. Een heerlijke onderbreking om weer even nieuwe energie op te doen en tegelijkertijd de mogelijkheid om weer een mooi stukje van moeder aarde te ontdekken. Natuurlijk heb ik behalve slippertjes ook mijn hardloopschoenen meegenomen.

Hardlopen in het buitenland vind ik geweldig. Het is een heerlijke ontdekkingsreis. Toch even een paar dingetjes waar je rekening mee moet houden als je hier wil rennen.

– Langs de kustlijn rennen is hier lastig. Simpelweg omdat het eiland geen aansluitende stranden heeft.

– Hardlopen doe je dus op de gewone wegen, maar fietspaden kennen ze hier niet dus kijk uit! Ren aan de tegenovergestelde kant van de weg, zodat je het verkeer ziet aankomen.

– Ga er ’s ochtends vroeg uit om te rennen, de zon gaat hier op rond 06:30. Als je liever ’s avonds rent zou ik dat toch echt voor zonsondergang doen. Ze rijden hier namelijk met een behoorlijke ‘Caribbische’ stylo en er is weinig verlichting langs de weg. De sunset is al wel tussen 18:00 en 18:30.

Je ontkomt er dus niet aan om in de warmte te rennen: Sweat more, bitch lesss! Daarna spring je gewoon lekker onder een ijskoude douche.

 Heb jij hier wel eens hardgelopen? Liefs vanuit dushi Curaçao!

Nieuwsgierig naar foto’s van mijn Curaçao trip? Check dan Instagram 

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram 


 

Recent