2 Manon | Hard work pays off!

BREAKING NEWS: Ik mag weer hardlopen!

Donderdag heb ik groen licht gekregen van m’n fysio. Man oh man wat was ik blij. En wat moest ik me inhouden om hem niet heel hard te knuffelen. Op wolken liep ik de deur uit en dat gevoel is de hele dag gebleven. Twee maanden hard werken is niet voor niks geweest. Van tevoren leken die twee maanden een eeuwigheid, maar nu ik er op terug kijk ging het eigenlijk heel snel. En ieder nadeel heeft z’n voordeel: ik hoefde lekker niet in de kou en regen mezelf te pushen om te rennen. De timing is perfect; nu het mooie weer aanbreekt, mag ik weer.

Take it easy
Voluit knallen kan ik natuurlijk niet gelijk. Alles is gebaat bij rustig opbouwen. Ik mag beginnen met intervaltraining. Twee minuten rennen op mijn gemiddelde rentempo, daarna een minuut wandelen. In totaal drie herhalingen. Daarna twee dagen niet hardlopen (wel krachttraining) en vervolgens vier interval herhalingen. Weer twee dagen niet hardlopen en dan vijf interval herhalingen. Over twee weken heb ik nog een check-up bij de fysio en alles helemaal goed is hoef ik niet meer terug.

Deze blogpost wil ik ook gelijk even aangrijpen om nog eens te benadrukken hoe belangrijk het is om aan krachttraining te doen. Als je dat niet doet krijg je vroeg of laat  lichamelijke klachten, want hardlopen is een hele zware sport.  Train je lichaam daarom goed, zodat je sterk genoeg bent om die klappen op te vangen. En hiervoor hoef je echt niet persé naar de sportschool. Thuis kom je ook een heel eind.

And the winner is…
Niet normaal hoeveel girls er gereageerd hebben op de tight die ik weg mag geven.  Jullie hebben het me echt heel moeilijk gemaakt om een winnaar te kiezen.

And the lucky girl is… STACEY. Gefeliciteerd! Je mag zelf een tight uitkiezen en de meiden van Leblon Sports zullen snel contact met je opnemen.

Als troost voor alle andere girls hebben we een speciale actiecode gekregen waarmee je 10% korting in de webshop van Leblon Sports krijgt.
De code is GIRLSLOVE2RUN en hij is t/m zaterdag 8 maart geldig.

Happy weekend!

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram


 

Recent