2 Manon | If I can’t run, I PARTY!

Mijn plan was om vandaag een hele technische blog te schrijven over blessures, maar ik heb er niet echt de puf voor. Waarom? Ik lig super brak in bed…woepsie 🙂

Met een groep vrienden ben ik op het festival Where The Wild Things Are . Dit is een 3 daags festival in bungalowpark de Eemhof van Center Parcs. We hebben hier een super chille VIP bungalow met walk-inn shower en sauna! En terwijl ik deze blog schrijf lig ik, in m’n bedje, na te genieten van een epic 1e avond.

Maar even naar waar ik het over wilde hebben. Ik durf het bijna niet toe te geven, maar het niet mogen rennen (link) van de Semi de Paris kwam mij stiekem wel goed uit kwam. Want net als Francien, ben ik  sinds een paar weken geblesseerd. Mijn pijnlijke plek is een spier in m’n bovenbeen. Als we gewoon hadden mogen starten in Parijs, weet ik zeker dat ik daarna een paar dagen bijna niet meer had kunnen lopen. Van te voren afhaken was voor mij geen optie -ik ben nogal een strebertje – dus het heeft zo moeten zijn. Het lot heeft me beschermt zullen we maar zeggen.

En ook plan ik voortaan geen halve marathon meer aan het begin van het jaar, maar liever iets later in het seizoen. Want door alle sneeuwperikelen was ik slecht getraind. En daar baalde ik onwijs van, want ik had mezelf tot doel gesteld om een vette tijd neer te zetten.

Voor alle geblesseerde lotgenoten heb ik een paar good-to-knows op een rijtje gezet:

Heb je een acute blessure? Pas dan de ICE-regel toe.
Bij een beginnende blessure kan je redelijk makkelijk door de pijn heen lopen. Doe dat NIET! De pijn komt altijd terug, en dan nog erger!
Luister naar je lichaam! Geef het de rust die nodig is om te herstellen.
Besteed de tijd je normaal in hardlopen steekt aan het trainen van bijvoorbeeld je armen, buik of rug. En je kan ook gaan zwemmen of fietsen als je dat wel kan.
Bouw na een blessure weer heel rustig op. Als je te snel weer van start gaat is de kans groot dat je weer een blessure krijgt.
Ter preventie van blessures is het goed om regelmatig beenspieroefeningen te doen. Hiervoor hoef je echt niet naar de sportschool, maar je kan ook lekker thuis aan de slag met een training van bv. NTC.
And last but not least: loop niet te lang met je blessure door en ga niet zelf zitten dokteren. Breng een bezoekje aan de fysio of huisarts!

Genoeg over blessureleed! Dit weekend staat voor mij in het teken van feesten! En dat is maar goed ook, want ik vind het onwijs frustrerend dat ik niet kan rennen. Ik moet me al weken lang inhouden, en ik heb juist zo’n zin om weer te knallen! Dat knallen doe ik dan nu maar op de dansvloer, een prima medicijn kan ik je vertellen 🙂

Wat helpt jou om de tijd door te komen als je geblesseerd bent?

?

Manon

P.S. Jullie kunnen me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

Recent