2 Manon | Injury thoughts

Eind december trok ik voor het laatst m’n hardloopschoenen aan. Ik had ze net nieuw. En je weet, als je nieuwe gear hebt loop je op je als nooit tevoren. Het weer was top, ik voelde me heerlijk maar m’n lichaam floot me keihard terug… The rest is history…

Leuk is anders, maar ik moet zeggen dat ik het best goed handle. De eerste week was het moeilijkst, het accepteren van de situatie. Toen die fase voorbij was heb ik m’n focus volledig gelegd op hard werken aan m’n herstel. Misschien helpt het ook wel mee dat ik een super leuke fysio heb en dat ik nog wel andere sporten mag doen. Alles behalve high impact sporten.

Ik gebruik deze periode om te werken aan mijn zwakke plekken. In mijn geval voornamlijk m’n linker bovenbeenspier. Die heeft ervoor gezorgd dat er teveel druk op m’n knie kwam te staan. Het geeft onwijs veel voldoening om te zien dat ik vooruit ga. Te voelen dat ik sterker word. Door juist nu de tijd te nemen om in mezelf te investeren ben ik ervan overtuigd dat ik straks beter dan ooit zal lopen.

Het kost wel erg veel tijd. Voor een optimaal resultaat moet ik 4 keer per week naar de sportschool en dan ben ik zeker een uur zoet met alleen de verplichte oefeningen. Dan moet ik nog beginnen aan de rest van m’n workout.

Regelmatig moet ik vechten tegen jaloerse gevoelens als ik collega runners zie. Zeker toen ik afgelopen twee weken in Canada was. Man o man, wat had ik daar graag mijn voetafdrukken achtergelaten.

Ik sta mezelf toe om me dan even k*t te voelen. Maar ik treur niet te lang. Mijn geduld zal beloond worden, I just know it!

Maar, mijn god, wat mis ik het euforische gevoel dat hardlopen geeft. Hoe zwaar ik ook train in de sportschool, het komt niet in de buurt van de voldoening die een run geeft. En ik mis vooral ook het vrijheidsgevoel. Op mijn moment, met mijn muziek dwars door de stad of het landschap racen…

Nog even doorbijten. Over een paar weken ben ik er klaar voor en dan zal ik floreren als nooit tevoren! Yes! I’m gonna kick some ass!

You better watch me girl!

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram

 

Recent