2 Manon | Kettlebell crush

Train jij wel eens met een kettlebell? Het is de laatste tijd mijn favoriete workout tool. Kettlebell training komt oorspronkelijk uit Rusland, uit de 17e eeuw! Het is een explosieve workout en één van de beste trainingen om snel sterker én slanker te worden.

Het is een alles-in-1 training, een combi van krachttraining en cardio. Je traint je hele lichaam in plaats van één spiergroep. Daarbij is het ook nog eens een super goeie core-stability training. Er zijn maar weinig workouts die net zoveel effect hebben. Genoeg redenen om het ook eens te doen toch?

De basis van eigenlijk alle kettlebell oefeningen is de swing. En met het oog op de bikini tijd die er aankomt een top oefening voor strakke en ronde billetjes 🙂

  • vooral gericht op je billen en hamstrings
  • enorme vetverbrander
  • versterkt je rug
  • zorgt voor een goede houding

Behalve de swing zijn er nog duizend-en-één andere oefeningen. Tijdens de workout zal je merken dat je hartslag snel omhoog gaat en het zweet al binnen een paar minuten op je bovenlip staat.

Op deze video krijg je een duidelijk beeld van wat je allemaal met een kettlebell kunt doen en hoe goed het voor je lichaam is.

Lijkt het je wat?

?

Manon

Je kan me volgen op Instagram en Twitter

Recent