2 Manon | Meet my new BFF

Hardlopende mensen trek ik op het moment slecht. Sorry, maar ik ben jaloers… Maar goed, het is even niet anders dus ik heb me er maar bij neer te leggen. Ondertussen fantaseer ik alvast over hoe lekker ik straks weer zal lopen. En omdat ik natuurlijk nu gewoon heel erg zielig ben ga ik een kadootje voor mezelf kopen. Wat weet ik nog niet, maar sowieso iets van running gear. Comfort shopping noemen ze dat toch?

Om toch lekker te kunnen knallen en zweten heb ik de komende tijd een nieuwe BFF in de sportschool: de crosstrainer. Carlo (m’n fysio) adviseerde al om de crosstrainer te gebruiken, want daarbij belast je je gewrichten niet. Buiten dat is het de perfecte tool voor een complete cardio workout. Je gebruikt ontzettend veel spiergroepen: armen, schouders, rug, buikspieren, bilspieren, kuiten en dijen. Need i say more?

Daarom vandaag Tips & Tricks voor een crosstrainer workout:

  • Zorg voor een rechte houding. Strek je rug uit en rol je schouders naar achteren.
  • Span je buikspieren tijdens de hele workout aan.
  • Voeg aan je training korte, maar heftige intervals toe voor extra uitdaging en verbranding.
  • Laat je armen los langs je lichaam bungelen om te werken aan je core spieren. Doordat je armen los zijn moeten al je corespieren zich aanspannen om je balans te houden.
  • Zak licht door je benen en trap achterwaarts om je bovenbenen er flink van langs te geven.
  • Zet niet met je voeten druk om de pedalen, maar gebruik je armen om kracht te zetten. Heel goed voor het tonen van je armen, borst, schouders en rug.

Sta jij wel eens op de crosstrainer?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram


Recent