2 Manon | Pré wintersport workout

Vandaag een blogpost van mij op een veel later tijdstip dan normaal. De reden? Ik heb inpakstress… Morgen vertrek ik namelijk naar Whistler (Canada) om te snowboarden. En iedere keer als ik op reis ga is het weer hetzelfde liedje: ik doe alles op het laatst. Daardoor loop ik de hele dag als een kip zonder kop rond. Toch werkt het op de één of andere manier voor mij, want ik vergeet nooit iets.

Maar even back to business… Ook al ben je een runner, het is verstandig om voorafgaand aan de wintersport wat extra oefeningen te doen. Dan verga je tenminste ook niet na 2 dagen op de piste van de spierpijn.

Skiën en snowboarden is sowieso een heerlijke workout. Gemiddeld verbrand je tussen de 350 en 500 calorieën per uur. Daarom barst je iedere dag ook van de honger en is het heerlijk om twee keer per dag warm te eten met een groot glas bier erbij 🙂

Deze oefeningen heb ik gedaan heb om fit op de piste te staan:

Knee jump balance: Sta op één been met je standbeen gebogen. Spring opzij en land op je andere been. Houd bij de landing je knie goed gebogen en zoek je balans. Span hierbij je buikspieren goed aan, dat helpt met je evenwicht.

Superman plank: Je houding is hetzelfde als bij de gewone plank, alleen strek je nu je rechterarm naar voren uit en je linkerbeen lift je van de grond. Span hierbij heel goed je buikspieren aan voor je balans. Hou deze houding ongeveer 30 seconden vast en wissel dan van arm en been. Dit is een killer!

Squat: Sta rechtop, met je voeten op heupbreedte. Zak door je knieën met je billen naar achteren. Alsof je op een stoel gaat zitten. Span je buikspieren aan en houd je rug recht. Je knieën mogen niet voorbij je tenen gaan en duw je knieën licht naar buiten.

Twistjump:Houd je knieën bij elkaar en maak kleine sprongetjes van links naar rechts. Je heupen draai je tijdens de sprong en je knieën moeten recht naast elkaar blijven.Plank: Sta op handen en tenen, houd je lichaam helemaal recht. Span je buik aan en houd je billen in één lijn met je schouders en je tenen.

Ga jij nog wintersporten dit seizoen?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram


 

 

Recent