2 Manon | Race Nerves

Morgenavond staat m’n 1e wedstrijd van dit jaar op het programma: We Own The Night. En stiekem ben ik best een beetje zenuwachtig. Waarom? Nou, ik moet bekennen dat ik dit jaar qua rennen tot nog toe best een beetje lui ben geweest. Sporten doe ik veel, maar ik ben een beetje afgedwaald naar andere vormen van sport. Even een soort van running-dipje zeg maar… En ik merk dat het rete moeilijk is om weer in de ren-vorm te komen die ik vorig jaar had. Zeker nu het weer nog steeds niet zo meewerkt.

Eigenlijk is het helemaal niks voor mij om zo matig voorbereid aan de start te verschijnen. En als jij net zo’n  strebertje bent als ik, weet je precies wat ik bedoel. Ik ga natuurlijk alsnog voor een verbetering van mijn PR. Maar misschien gaat dit wel mijn zwaarste 10K ooit zijn en zet ik een hele beroerde tijd neer.

Aan de andere kant heb ik er vertrouwen in dat het morgen goed gaat. Want eerlijk is eerlijk; als ik ergens een enorme stoot met energie van krijg is het wel meedoen aan een wedstrijd. Je herkent dit gevoel vast wel als je in je startvak staat: kriebels in je buik waarvan je niet weet of het nou lekker is of ongemakkelijk voelt. En ook ineens lijken je schoenen te strak te zitten, voor de zoveelste keer check je of je runningapp wel aan staat en of je veters wel dubbel gestrikt zijn. Het zijn allemaal van die dingetjes die ik eigenlijk heel lekker vind. Want ik weet dat er wat staat te gebeuren en dat dit het moment is om te knallen.

Ik vind het fijn om mezelf goed te verzorgen, dus ook voor een run. Straks dus nog even m’n handen en voeten verzorgen: nagels vijlen & knippen en ze in een mooi kleurtje lakken. Gisteren heb ik m’n race pack opgehaald bij de Nike store. Naast een mooi shirt zat er zelfs een armbandje in, super cute! De rest van m’n outfit zit as we speak in de was en m’n schoenen maak ik zo even schoon. Nu morgen hopelijk nog een zonnetje en het komt vast helemaal goed. 

Hoe bereidt jij je voor op een wedstrijd? (en misschien tot morgen)

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

 

Recent