2 Manon | Running in the dark

Om me heen hoor ik best veel meiden zeggen dat ze het eng vinden om in het donker te rennen. Dat is balen, want deze tijd van het jaar is het bijna niet te doen om bij daglicht een run te maken.

Zelf ren ik juist graag in het donker. Maar dat komt waarschijnlijk doordat ik in Amsterdam woon en er dus altijd en overal mensen op straat zijn. Wat trouwens ook erg helpt is dat ik altijd Rio als mijn personal bodyguard mee kan nemen. Parken vermijd ik trouwens wel als het donker is. Ik ben veel te bang dat zich daar een enge dude ophoudt.

Ben je niet bang in het donker en ga je in je uppie rennen? Hou dan deze tips in je achterhoofd:

Run like an English girl 
Loop altijd aan de linkerkant van de weg als er geen trottoir is. Je ziet het tegemoetkomend verkeer en kunt op tijd uitwijken als het nodig is.
Music
Met muziek lopen is heerlijk, maar zet het volume net even een tandje zachter in het donker. Of doe maar één oortje in. Je ogen zien al minder als het donker is, dus het is handig als je oren ook mee kunnen opletten.
Lights
Zorg dat je medeweggebruikers je goed kunnen zien. Draag reflecterende kleding en een LED lampje om je arm of been.
Be safe
Eigenlijk logisch, maar toch noem ik het even: loop zoveel mogelijk op wegen die goed verlicht zijn. Neem een mobiel mee en laat het thuisfront weten welke route je loopt. Als je regelmatig op hetzelfde tijdstip rent is het verstandig je routes af te wisselen. En het liefst niet alleen de route, maar ook het tijdstip.

Durf jij het aan om in het donker te rennen?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

Recent