2 Manon | Running loves Music

Zodra ik thuis kom zet ik muziek aan. Mij zal je dus ook niet zien sporten zonder muziek. Met een lekker nummertje op lijkt de hardloop route ineens veel korter en in de sportschool helpt een opzwepende beat me enorm bij het liften van gewichten. Ook vind ik het heerlijk om in m’n eigen ‘wereldje’ te zitten. Omdat ik me af vroeg of muziek en sporten echt een positieve combi zijn heb ik wat research gedaan.

Facts:

#1 Uit onderzoek is gebleken dat als je muziek luistert tijdens het sporten 20% beter presteert dan zonder muziek.

#2 Muziek tijdens het sporten is bevorderlijk voor de werking van de hersenen. Volgens onderzoekers komt dat doordat muziek voor de hersenen hetzelfde werkt als sporten voor het lichaam.

#3 Muziek verbetert de concentratie en leidt af van pijn en vermoeidheid, waardoor je langer door kunt gaan en meer inspanning kunt leveren.

#4 Uptempo muziek werkt stimulerend. Daardoor lijkt het alsof je harder en soepeler rent.

Bron: Gezondsheidsnet

Het is dus helemaal waar dat muziek je prestaties helpt te verbeteren. Maar waar moet je op letten bij het maken van de ultieme running playlist?

#1 Het ideale hardloopnummer heeft tussen de 120 en 140 BPM’s (beats per minute).

#2 Kies nummers uit die je een positief gevoel geven. Bijvoorbeeld doordat je er eerder een lekkere wedstrijd op hebt gerend.

#3 Zet je playlist regelmatig op shuffle, want als je telkens weer dezelfde nummers in dezelfde volgorde hoort wordt je er immuun voor.  En voeg regelmatig ook nieuwe nummers toe aan je playlist om verveling te voorkomen.

#4 Stel een powersong in voor als je net ff dat extra zetje nodig hebt om de finish te halen.

Ren jij ook het liefste met muziek of geniet jij juist van de stilte?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)


 

 

 

Recent