2 Manon | The Perfect Run

Als ik nadenk over wat voor mij een run lekker maakt zijn er 3 dingen die me gelijk te binnen schieten. Namelijk: het weer, de route en muziek. Het zijn ook gelijk de 3 dingen die m’n run helemaal kunnen verpesten. Want hoe erg balen is het als je van plan bent om te gaan rennen en het komt ineens met bakken uit de lucht? Of hoe saai is het wel niet als je voor de 20ste keer hetzelfde stuk loopt? En nog erger: je bent net lekker een kilometer onderweg en de batterij van je iPhone is leeg. Hell!

Maar ik hou het nu bij de positieve kanten, het is per slot van rekening niet voor niks ‘feel good’ maand 🙂

Weer: 
Dit hoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Als de zon straalt, straal ik net zo hard mee. Ik vind het geweldig als het weer zo ver is dat ik factor 20 op moet smeren voordat ik de deur uit ga. Ik verkleur heel snel, dus de razorback van m’n topje staan altijd gelijk op m’n lichaam geprint. Bestaat er niet zoiets als een strapless hardlooptop?

Route:
Ik ben enorm creatief met routes, al zeg ik het zelf. Omdat ik snel iets saai vind wissel ik vaak van route. Alles behalve sleur! Het beginstuk is wel altijd hetzelfde – ik kan moeilijk ook nog eens gaan verhuizen – maar onderweg ik bedenk welke kant ik op ga. Omdat ik in Amsterdam woon is het sowieso altijd een route door de stad. Maar ik pak ook de parken mee die ik onderweg tegenkom. Ik geniet enorm van het stoepje op, stoepje af rennen. Door telkens andere straatjes te pakken kom je op plekken die je nog nooit gezien hebt. Genieten doe ik met volle teugen als ik het stadsleven aan me voorbij zie trekken terwijl ik in m’n eigen wereldje zit.

Muziek:
Hardlopen zonder muziek kan/wil ik echt niet. Het schijnt heel fijn te zijn, maar ik heb geen eens zin om het uit te proberen. Het fijne aan hardlopen vind ik juist dat je naar je favo muziek kunt luisteren. Het geeft mij het gevoel alsof ik de hoofdrol speel in m’n eigen clip 🙂 Onder het rennen luister ik graag naar DJ-sets. En nu heb ik heb sinds een paar maanden Soundcloud ontdekt. Echt ideaal! In de app maak je een profiel aan en alle muziek die je leuk vind kun je ‘liken’ je. Die muziek komt dan in jouw eigen profiel en kan je wanneer je wil beluisteren. Net zoals bij Facebook kan je andere gebruikers volgen. I simply love it!

Welke elementen maken jou blij tijdens een run?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

 

Recent