2 Manon | Time management

Het meest gehoorde excuus dat ik van vrienden om me heen hoor is “Ik wil wel graag sporten, maar ik heb er geen tijd voor”. Ergens snap ik het wel, want we leven in een tijd waarin iedereen een hectisch leven leidt. Onze agenda’s zijn overvol. Je hebt een drukke baan, een druk sociaal leven en je wil soms ook lekker niks doen.

Toch vind ik dat je voor sporten, net zoals voor alle andere dingen in het leven, tijd moet maken. En ik ben er van overtuigd dat als je eenmaal hebt ervaren wat sporten geestelijk en lichamelijk met je doet je er graag tijd voor vrijmaakt. Ook ik heb als ik moe ben van een dag werken of gewoon een off-day heb echt geen zin om te sporten. Maar ik weet dat als ik het toch doe, ik me weer als herboren voel.

Daarom hier wat tips & tricks om sporten in je drukke leventje te passen:

It’ all about planning
Kijk eens kritisch naar je dagindeling. Hang je iedere avond een uur of twee voor de buis? Dan kan je daarvan heus wel een half uur of uur inruilen om te sporten. En net zoals je al je dates met vriendinnetjes in je agenda zet moet je dat ook doen met sporten. En hou jezelf er aan!

Set priorities
Maak van sporten een prioriteit. Besef dat sporten onderdeel is van een gezonde lifestyle en dus soms best even voor andere dingen in de plaats mag komen.

Be consistent
Je hoeft echt niet iedere keer een uur of langer te knallen. Een half uurtje is ook prima. Beter iets dan niets! Bewaar de lange trainingssessies voor de dagen dat je genoeg tijd hebt, bijvoorbeeld de weekenden. Het is belangrijk dat je in de ‘sport flow’ komt en dat kan alleen als je het met regelmaat doet. Je gaat het dan vanzelf missen als je niet kunt en maakt er dan met liefde tijd voor vrij.

Be creative
Ga op je fiets naar werk in plaats van met het OV of de auto. Het levert je per dag al snel een uur lichaamsbeweging op. En maak in je pauze een lange wandeling. Als je een douche op het werk hebt is het helemaal perfect, dan kan je net als Francien rennend naar kantoor 🙂

Team-up
Zoek een run-buddy op als stok achter de deur. Niks is lulliger dan een afspraak afzeggen.

Heb jij moeite om tijd vrij te maken voor sporten?

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

Recent