2 Manon | Triathlon preps

Inmiddels ben ik begonnen met trainen voor de twee triatlons die in de planning staan. De eerste is eind september in het Amsterdamse Bos en de tweede eind oktober in Portugal. Ik word er serieus happy van om te trainen voor een nieuwe uitdaging. Soms heb je gewoon weer even iets nieuws nodig om de motivatie te vinden om te knallen.

En volgens mij staat of valt bij sporten ook alles met het hebben van goeie gear. Behalve dat word ik er heel blij van om een nieuwe outfit te hebben. Het liefst in matchende kleuren:) Het geeft me een boost en doe extra m’n best om tijd vrij te maken om te sporten.

Vorige week heb ik dus een wedstrijdzwempak gekocht en zo’n klein zwembrilletje. Dat is me toch een verbetering! Zwemmen in een bikini schiet namelijk helemaal niet op. Alleen al als je in het water duikt hangt je bikinitop ineens op je heupen en het broekje blijft ook niet netjes zitten waar het hoort. En ook het gedoe van voorzichtig zijn dat ik m’n lenzen niet in het water verlies en branderige ogen zijn history. Zwemmen is zeker nog steeds niet m’n sterkste kant, maar het gaat toch al een stuk beter. Door de adviezen die ik van jullie gekregen heb, heb ik ook besloten om niet te trainen op borstcrawl maar het gewoon te houden bij de good old schoolslag.

Qua hardlopen zit ik ook weer helemaal in m’n flow dankzij nieuwe schoenen en nieuwe outfit. Ik heb een weekschema voor mezelf gemaakt, waar ik me ook echt aan probeer te houden.  Wekelijks 1x intervaltraining, 1x een  duurloop en 1 x een gemiddelde afstand run. Het klinkt misschien heel stom, maar ik voel me gelijk weer top fit.

Fietsen doe ik tot nog toe in de sportschool met de hometrainer op standje bergprogramma. Dat is best pittig joh! Het zweet druipt letterlijk  van me af. I sweat more and bitch less:) Daarnaast wil ik de komende tijd ook een paar keer een mountainbike huren en gaan fietsen in de duinen. Dat is toch meer voor het eggie.

Ben jij ook niet meer te stoppen als je een nieuwe sportoutfit hebt?

?

Manon

Je kan me volgen op Instagram en Twitter

Recent