2 Manon | Yoga stretches

Hardlopen is behoorlijk pittig voor je lichaam. Soms heb ik best wel last van stijfheid of heb ik wat pijntjes in m’n spieren na een lange run. Dan vind ik het heerlijk om yoga stretchoefeningen te doen. Het zorgt voor lenigheid, versnelt het spierherstel en het is ook nog eens ontzettend rustgevend. Nog een voordeel van yoga is dat je het prima thuis kunt doen. Het enige wat je nodig hebt is comfortabele kleding, een ontspannen muziekje en een yogamatje.

Ik vind het sowieso heerlijk om hardlopen af te wisselen met andere sporten. Dat houdt het uitdagend en je traint andere spiergroepen. Yoga hoef je trouwens niet gelijk na je run te doen. Zelf stretch ik het liefste voordat ik ’s avonds naar bed ga. De yoga maakt me zo ontspannen dat ik dan gelijk heerlijk roezig m’n bedje in kruip.

Dit zijn mijn favoriete yoga stretches:

#1 – Triangle
Stretch voor de zijkanten van je core, hamstrings en beenspieren.

#2 – Legs up the wall
Strech voor je beenspieren.

#3 – Half lord of the fishes
Stretch voor je hele torso en heupen.

#4 – Childs pose
Stretch voor je heupen, dijen en rug.

#5 – Butterfly
Stretch voor je heupen, binnenkant dijen en bekken.

#6 – Head to knee
Stretch voor je hamstrings en kuiten.

#7 – Pigeon Forward Fold
Stretch voor je heupen, torso, benen en rug.

Doe jij ook wel eens aan yoga? En welke oefeningen doe je dan het liefst?

?

Manon

Even een blessure update: het is bijna over, YES! Nog een paar dagen rustig aan en ik kan hopelijk weer flink knallen.

Can’t wait!

P.S. Jullie kunnen me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

 

Recent