2 NYC | first time for everything

Ja hoor… Weer een verhaal over New York. Waar het hart van vol is…

Komende zondag loop ik mijn allereerste marathon. Mijn allereerste keer 42 km aan een stuk. Man, er zijn weken waarin ik dat niet eens haal. En nu moet het in een keer. Ik ben dus dagelijks het internet aan het afstruinen, op zoek naar tips. Want er zijn een heleboel ‘eerste keren’ waar ik zondag tegenaan ga lopen en ik wil voorbereid zijn! De eerste keer 26 km, 27, 28 ….. Ik kan niet wachten;)

Een van de plekken waar ik dagelijks op kijk is het blog van een echte hardlopende powerchick: Robin Arzon. Ze loopt van marathons tot ultramarathons en doet het allemaal in stijl. Maar ook zij heeft ooit een keer haar eerste 42 km gelopen en heeft een lijst met tips gemaakt.

Nothing new on race day
Eet wat je normaal gesproken ook zou eten voor een lange run. Draag kleding die je al eerder hebt gedragen. Draag schoenen die je al helemaal hebt ingelopen(!). Ga geen nieuwe dingen uitproberen op de dag dat alles moet kloppen. Wat als die lekker uitziende tight ineens super erg kriebelt. Wat als dat hardgekookte eitje totaal verkeerd valt? Dat is natuurlijk zonde!

Mind over miles
Robin zegt altijd dat harlopen 80% mentaal is. Voor komende zondag wil ik niets liever dan dat geloven. Want dat betekent namelijk dat ik het gewoon op wilskracht moet kunnen. Ik ben een hardloper. Ben ook enigszins getraind. De rest komt aan op mijn mentale gesteldheid. Kan ik de man met de hamer met gedachten afhouden? Ik hoop het zo! #mantrasoefenen

Trust your training
Ja deze gaat voor mij dus niet helemaal op. Ik wil graag vertrouwen op mijn training, maar mijn training was niet optimaal. Ik kan een heel eind komen, maar heb geen enkel idee wat er bij 30 km met me gebeurt. Ach, gelukkig is het 80% mentaal;)

Don’t skip the long runs
Whoopsie… Ik ben nooit de 25 km voorbij gekomen. AAAAH, niet over nadenken!

Listen to your body
Dat is zeker mijn plan. En dat is dan ook de reden dat ik geen tijd in mijn hoofd heb. Ik ga voor uitlopen. Ik mag lopen als ik bijna doodga, ik mag drinkpauzes inlassen als ik niet meer kan. Maar ik MOET uitlopen;)

Leave the iPod at home
Ja Daahaag. Robin zegt dat het super fijn is om te trainen zonder muziek. Om je eigen ademhaling te horen. Maar tijdens de marathon heb ik powersongs nodig. Heb ik oppeppers nodig op momenten dat ik het even helemaal niet meer zie zitten. Maar ik zet hem wel zacht. En misschien gebruik ik zelfs maar 1 oortje. De sfeer moet namelijk magisch zijn. En ik wil natuurlijk wel alle cheers kunnen horen, de muziek langs de weg, schreeuwende mensen, voeten op het asfalt.

Put your name on your shirt
Het mooiste is dat wanneer jij super diep gaat en eigenlijk niet meer kan, ineens je eigen naam hoort. Iemand die jou persoonlijk aanmoedigt. Schreeuwt dat jij, Fieke, het gewoon gaat halen! Dat kan zo maar eens het laatste duwtje zijn. (Ben wel benieuwd of ze mijn naam snappen in Amerika… en of ik hem herken als ze me toeschreeuwen;)

Get the right shoes
Het allerbelangrijkste aspect van hardlopen zijn natuurlijk je schoenen. Daar valt of staat zo’n beetje de hele race mee. Gelukkig heb ik tegenwoordig super fijne schoenen, waar ik geen blaren of andere ongemakken van krijg. Ik loop op Adidas Boost en ben nog wel aan het twijfelen of ik de Stella’s in maat 39 ga dragen of de gewone boosts in 39 1/3. Neem ze gewoon allebei mee.

Chafing sucks
Hier hoor ik Francien al eeuwen over. Schurende lichaamsdelen die megawonden veroorzaken. Dat willen we natuurlijk voorkomen. En dus moet ik aan de vaseline. De pot staat al klaar. Dat wordt smeren smeren smeren. Frans wil je wat lenen?

Stretch out
Zorg ervoor dat je spieren niet stijf worden. Robin doet dat zelf met yoga en een foam roaler. Misschien dat dat nog een goed plan is. Een yoga sessie op donderdag in NYC? En natuurlijk direct na de marathon in de stretch houding. In de hoop dat ik daardoor niet alsnog dood ga zodra ik een trap oploop;)

Morgen stappen we in het vliegtuig! Nu maar hopen dat deze tips me er doorheen gaan helpen… Let’s do this!

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you!

 

Recent