2 Read | Mustreads

Mijn favoriete websites van dit moment? Ja, dat zijn er eigenlijk maar een paar. Waarom ik deze met je deel? Na het sporten vind ik het heerlijk om één van de onderstaande sites te bekijken om voor even te verdwalen in een wereld van foto’s en verhalen.

Preserve.US
Ik begin met de meest voor de hand liggende keuze. Preserve.us. Dé website van Blake Lively. Haar site ving pas mijn aandacht nadat Anna, van NSMBL.nl, hierover haar mening gaf in de Metro. Er zaten volgens haar veel goede dingen aan de website, maar het concept was letterlijk en figuurlijk te vaag en donker. De comment waarin Anna aanhaalt dat meiden vooral willen weten wat Blake, draagt, doet en eet mist op de website, snap ik. Toch werd deze pret vandaag vervult met het interview dat Blake gaf aan Vogue.

Preserve is naar mijn mening juist een afspiegeling van de vrouw die ze nu geworden is. En dat vind ik juist mooi en zelfs helder. Alles wat je ziet en leest is hetgeen waar Blake zich nu graag mee bezighoudt. Ook al is dat misschien niet wat haar following wil zien horen en lezen. Blake geeft mij hierdoor juist een nieuw referentiekader. Haar echtheid in dit alles bindt me vast aan haar verhalen en ervaringen. Door haar ogen krijg ik een nieuwe wereld te zien. Ze voegt daarom voor mij iets toe. 

Leaf.TV
Leaf.TV blijft mijn best bewaarde online verslaving slash publiek geheim. De personen achter de website en de uitingen zelf zijn zo consistent en mooi. Aan alles is gedacht op deze website, van de huisstijl tot de aankleding van ieder filmpje an sich. Deze website verdient nog veel meer aandacht dan dat het nu al krijgt. Ik kan niet wachten om ooit een soortgelijke website te starten. Ik houd ervan om voor de camera te staan en jou dingen te laten zien die je nog niet kent of juist nog moet ontdekken.

ChapterFriday.com
Ik denk dat steeds meer bloggers overgaan naar een platform waarop ze nog meer toegevoegde waarde gaan bieden dan ze al deden. Chapter Friday, het bijna logische vervolg van ThisChickGotStyle, is zo simpel doch zo doeltreffend. Elke post past in het concept. Tikt de boxes af waaraan het moet voldoen. Het gehele concept wordt consistent doorgetrokken naar alle betrokken kanalen rondom deze website dat ik er gewoon stik jaloers van word.

Facebook/HumansofNewYork
Naast huisfotografe Joyce ken ik niemand anders die mensen zo goed kan vastleggen als de man achter HONY, inderdaad Humans Of New York. En dat niet alleen de beschrijvingen naast iedere foto ontroeren me keer op keer. Ongeacht de emoties die voorbij komen. Het is uniek en onnavolgbaar. Niet alleen ik ben fan, ook Fiek is fan. Nu jij nog!

JoyceBongers.nl
Ik zei het daarnet al even, de website die ik bijna dagelijks bezoek is die van mijn lieve en ontzettend getalenteerde vriendin Joyce Bongers. Dit kind maakt zulke mooie foto’s dat niemand meer om haar heen kan. De aanvragen vliegen haar momenteel om de oren en dit is waarom. Ik bedoel haar foto’s tonen emotie, karakter en eigenheid. Als er ooit iemand mijn bruiloft vast moet leggen is het absoluut Joyce. Ook al is bruiloft fotografie a hell of a job. Niemand anders dan zij MOET dat moment ooit vastleggen.

Wat is jouw favoriete website van dit moment? (je eigen blog spammen in de comments mag natuurlijk ook)

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

De getoonde foto’s is dit artikel zijn afkomstig van de bovengenoemde websites.

Recent