2 Run | #1 Shame on you

Dat sporten niet altijd even charmant en leuk is bewijzen de onderstaande situatieschetsen. Ik bedoel je maakt net als ik vast ook wel eens van die hele embassering moments mee waarvan je liever had dat niemand ze gezien of gehoord heeft. Nou ik heb er genoeg! Sommige beschamende momenten kan ik niet met je delen, maar ik heb er genoeg doorstaan die best wel het delen waard zijn. Achteraf kan ik er namelijk zelf ook erg hard om lachen.

2 Fart

Je gaat me echt niet vertellen dat jij nog nooit een scheetje hebt  gelaten terwijl je aan het sporten was. Dat moet ieder meisje wel eens zijn overkomen. Toch is het anders als zich dit daadwerkelijk voordoet in het bijzijn van andere mensen die het dan ook waarnemen. Vaak genoeg lig je tijdens het sporten in een ietwat ongemakkelijk houding. Sit-ups bijvoorbeeld zijn heel bevordelijk voor het vrijlaten van lucht uit je budplug. Het is vooral gênant als er dan net iemand naast je ligt of door je walm heen loopt.

2 Vomit

Ja sorry, ook hier heb ik me schuldig aangemaakt. Toen ik nog wat jonger was (lees: een jaar of 15), dacht ik iedereen die naast mij plaatsnam op de treadmill er wel even uit te kunnen lopen. Ging de jongeman links naast me een tandje bijschakelen dat dan deed ik gezellig mee. Maar verschil moet er zijn. Na 15 minuten op een soort sprintstand naast de jongeman te hebben gestaan ging het mis. De zak M&M’s die ik een uurtje daarvoor naar binnen had gewerkt kwam omhoog. Ik kon mezelf nog net naar de wc brengen. Alles maar dan ook alles kwam eruit. Lesson learned.

2 Pee

Voor een wedstrijdrun ben ik soms best wel een beetje zenuwachtig! Soms moet ik wel drie keer naar de wc (een dixie dus), voordat ik van start kan gaan. Enkele jaren geleden tijdens mijn eerste Mariekenloop, onee nu lieg ik. Rectificatie: het afgelopen jaar knapte mijn blaas bij kilometer zes. De controle over mijn blaas was ik volledig kwijt. Om een nog groter drama te voorkomen besloot ik de bosjes in te duiken. Zoals ik al zei, sporten is niet altijd even charmant. Was ik maar een volleerd wildplasser of een jongen, dan was dit alles niet zo gênant geweest. Na mijn pitstop moest ik nog 4 kilometer rennen tot de finish. Ik wilde natuurlijk zo snel mogelijk onder de douche stappen.

2 Bleed

Ongesteld zijn is niet iets wat zich perse aan de onderkant van het vrouwelijk lichaam afspeelt. Vlak voor de start van de bovengenoemde run, werd ik overvallen door een stortvloed van bloed. Een bloedneus die precies twee minuten voor het startsein losbarste en niet meer te stoppen was. Menig WC papier en water kwamen eraan te pas. Met een zakdoekje in mijn hand heb ik de eerste 2 kilometer van de run volbracht. Zoals je begrijpt, het was een fantastische run!

 2 Fell

Soms, heel soms mis je wel eens een gaatje, hobbeltje of plasje op de weg. En dat levert vaak hele gevaarlijke situaties op. Door het missen van zo’n dergelijk obstakel maak ik soms de raarste sprongen. En heel af en toe gewoon omdat het kan, flikker ik keihard op de grond. Altijd leuk zo’n meet & greet met het wegdek.

Je hoeft niet te reageren, ik begrijp dat dit een ongemakkelijk onderwerp is, maar als je het wel durft vind ik je echt heel erg cool!

?

(Fieke) & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent