2 Run | #1 We Own The Night Training

Heb je ons zaterdag gezien? Waar? In het Vondelpark! En nee we waren niet alleen… En ja we waren te herkennen aan onze nieuwste shirtjes inclusief GL2R logo. Dit was de allereerste training uit een reeks van vijf. Het doel? Samen sneller worden, zodat we op 19 mei allemaal een supersnelle tijd neerzetten op We Own The Night Women’s 10KM. De training startte om half tien. Iets daarvoor hadden Fiek en ik afgesproken met hardlooptrainer Pim. Samen bespraken we de inhoud van de training. Ik moet je eerlijk toegeven dat de training er op papier best pittig uitzag. Het woord sprint kwam er wel heel vaak in voor, maar wie snel(ler) wilt zijn moet sprinten. Toch?

Ik vroeg nog aan Fieke “Hoeveel meisjes komen er eigenlijk?” “Geen idee” was het antwoord van Fieke. We zijn toch elke keer weer zenuwachtig… Straks komt er niemand. Gelukkig was dat niet het geval. Om iets voor half tien kwam het eerste meisje aangelopen, Marieke, helemaal uit Rotterdam. Marieke kreeg als eerste het GL2R WOTN shirt aangereikt. Niet veel later stonden er zo’n 30 meiden om ons heen! En iedereen had een GL2R WOTN shirtje aan. Hoe cool is dat? Wij (Fieke en ik) werden er in ieder geval heel blij van.

Pim startte de training, waarbij we eerst vijf minuten rustig door het Vondelpark renden. Zo’n grote groep met girls valt wel op. We werden constant nagestaard, wat ik natuurlijk heel goed begrijp. We zien er ook allemaal zo leuk uit! Na die vijf minuten deden we een aantal oefeningen om ons loopbereik te vergroten. Loopbereik? Daar had ik nog nooit van gehoord. Maar volgens mij komt het erop neer dat je door het doen van spierversterkende oefeningen het bereik van je pas kunt vergroten en tevens ook gemakkelijker kunt lopen. ‘Does that make any sense? Please (Pim), correct me if I’m wrong.’

Toen was het tijd voor ‘some serious sh*t’, genaamd interval. Pim maakte een tweedeling waarbij de ene groep gemiddeld zo’n tien kilometer per uur liep. De andere groep liep gemiddeld zo’n 12 kilometer per uur. Het was vooral de bedoeling dat je liep in een tempo  net buiten je comfortzone. We willen ten slotte dat je over vijf weken een persoonlijke record neerzet. Vier minuten uptempo rennen afgewisseld met één minuten dribbelen en dat herhaalden we vier achter elkaar. Het was zwaarder dan ik dacht, veel zwaarder zelfs… Zelf  liep ik samen met een paar anderen tussen de twee groepen in.

Niet veel later was het tijd voor de gevreesde sprintjes. Vroeger was sprint mijn favoriete onderdeel. Een krachtmeting waarbij ik me niet graag liet verslaan, zeker niet als ik het tegen een jongen moest afleggen. Helaas renden we hier niet tegen elkaar, maar met elkaar. Fiek misschien moeten we binnenkort eens een sprintsessie houden? Waarbij jij mag inzetten op degene waarvan jij denkt dat die het gaat winnen.

Goed terug naar de training. We deden eerst vier sprintjes van de ene naar de andere lantaarnpaal. Daarna werd niet alleen het tempo opgevoerd, maar ook de afstand. Deze werd namelijk twee keer zolang. In reps van vier herhaalden we de sprintjes. Toen dachten klaar te zijn, had Pim nog een verrassing voor ons. Er stonden nogmaals vier sprintjes op het programma waarbij we drie lantaarnpalen voorbij moesten sprinten. Iedereen haakte af. Behalve één meisje, deze diehard deed er maar liefst vier. En select groepje sloot zich daarna aan bij het allerlaatste lange sprintje.

De cooling down sloegen we over. We sloten de training af met een drankje bij het Blauwe Theehuis. Girls echt gaaf dat jullie erbij wilden zijn. Wij (Pim, Fiek en ik) vonden het echt heel erg leuk! Volgende week worden we bijgestaan door een professionele fotografe!

BTW, heb jij al een startbewijs bemachtigd voor de We Own The Night Women’s 10KM? Het belooft een supergave race te worden die je niet wilt missen. Are you in? 

Tot aanstaande zaterdag! Same time, same place!

?

(Fieke) & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent