2 Run | Boosting my runs

Een kleine maand geleden kregen Frans en ik een pakketje thuis gestuurd. En binnenin zat een fijne verrassing. Een paar nieuwe en mooie Adidas Boosts. Dé nieuwe hardloopschoenen van Adidas. Het heeft een tijdje geduurd voordat er weer iets groots gebeurde op hardloopgebied bij Adidas, maar nu het zover is, doen ze het wel meteen goed. Een grootse campagne, overal kwam die schoen voorbij. Je kon er niet omheen. Wij dus ook niet;) Vandaar dat ik nu een paar mooie Adidasjes op mijn schoenenrek heb staan, naast mijn toch al uitgebreide collectie hardloopschoenen;) One can never have too many shoes…

Nog belangrijker dan het uiterlijk, want ze zijn mooi, is natuurlijk hoe ze lopen. En dat is dan ook meteen de reden dat dit verslag wat lang op zich heeft laten wachten. Ik heb namelijk niet zoveel gelopen de afgelopen weken, aangezien die enkel me toch erg dwars zit. Toch heb ik ze een aantal keer kunnen testen. 2 Korte runs (4 km & 5 km) en 2 keer 10 km later kan ik in ieder geval een klein beetje aangeven wat ik er van vind:) Dus here we go:

Ten eerste, ze vallen klein. Ik heb normaal bij Adidas maat 38 2/3 en zit bij deze schoen op 39 1/3. De eerste run op de Boost was een heerlijke! Ik ging voor een klein rondje met mijn moeder en liep uiteindelijk een 10 kilometer, omdat het zo lekker ging. Dat deed ik dat weekend meteen nog een keer. En ik weet niet of het aan de schoenen lag, maar het was alweer een tijdje geleden dat ik in 1 weekend 2 keer 10 km liep. Wat me vooral is bijgebleven is dat ze ondanks de ondersteuning, niet zwaar en stijf aanvoelen. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar lichte bewegelijke schoenen (Nike Free) en dat zijn vaak de schoenen met minder ondersteuning, maar in de Boost lijken deze 2 dingen te zijn gecombineerd. Nou heb ik me even ingelezen en dit lijkt te komen door de technologie achter Boost. “Zacht comfort wordt gecombineerd met reactiviteit, hierdoor zou je sneller kunnen gaan lopen”.

Dit zou wel eens een heerlijke lange afstand schoen kunnen gaan worden voor mij! Trainingen van rond de 5km en intervallen vind ik heerlijk op m’n Free’s, omdat je dan je eigen spieren net iets meer kunt uitdagen, maar wanneer de afstanden langer worden vind ik dat niet meer nodig:) En dan zijn deze schoenen echt perfect! Ze zorgen voor snelheid en ondersteuning en ja… ze zijn ook nog eens best wel mooi!

Heb jij ze al geprobeerd? Wat zijn jouw favoriete schoenen?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent