2 Run | CPC 10k

Gister liep ik de City Pier City in Den haag. Voor het eerst zonder mijn partner Frans erbij. Ik werd er bijna zenuwachtig van! Zaterdag twijfelde ik zelfs even of ik wel moest gaan. De voorspelde sneeuw kou deden mijn motivatie geen goed. Maar ik zou niet alleen gaan. een paar maanden terug had ik mijn vriendinnetjes overgehaald om ook mee te doen. En die kon ik natuurlijk niet alleen in de kou laten staan, ik had ze er tenslotte ingekletst;) Zo gezegd, zo gedaan. Gister ochtend zat ik om 11 uur in een bomvolle auto richting Den Haag.

Ik zou starten in vak C. 10 minuten later dan A&B, maar iets eerder dan D. In de praktijk bleek, toen ik aan kwam startvak C vol (Ik was ook een beetje laat, maar zo laat!!) en eindigde ik actheraan startvak D. De eerste 5 km waren dan ook echt een gevecht, waarbij ik niet mijn eigen tempo kon lopen en voortdurend slalommend mensen moest inhalen. Niet relax. Toen ik eenmaal uit de drukte was kon ik mijn eigen race beginnen. Heerlijk was het! Lekker koud, een mooi parcours met hier en daar wat heuveltjes. Ik genoot ondanks mijn chagerijn van daarvoor.

Toen kwam het 9 km paaltje en ik dacht ‘let’s go for een eindsprint’. Dat leek een goed idee, maar na 3oo meter ging mijn knie volledig op slot. Ik wist niet wat ik moest doen, want elke stap was een enorme pijnscheut, maar ik zag wel de finish lijn. Ik besloot Viola te bellen, die me langs de kant stond op te wachten. Zij schreeuwde me letterlijk de laatste meters door. Half mank en bleek weggetrokken kwam ik uiteindelijk de finish over en zoals het hoort was de pijn toen ik stopte met rennen ook gewoon weg. Uiteindelijk kwam ik binnen in 54 minuten (niet de beste tijd ooit, maar laat ik zeggen dat ik blij ben dat ik er levend over heen kwam;) Vandaag ga ik kickboksen, kijken of ik dan iets voel en anders ga ik het morgen gewoon even rustig proberen. Let’s hope dat blessures (zoals Frans en Manon) mij bespaard blijven!

Dan even een shoutout! Want ik liep dus met 4 ladies die nog niet eerder een 10k wedstrijd hadden meegedaan. Sommige hadden zelfs uberhaupt geen wedstrijd gelopen. En allemaal hebben ze een dik persoonlijk record gelopen!! Very nice! Vandaar ook dat we de run heerlijk afsloten in een café op het plein in Den Haag. Een Club Sandwich en een wijntje gingen er wel in. En daarna was er ook nog plek voor chocomuffins van een schattig cupcake winkeltje onderweg naar het station:)

Hoe was jouw weekend hardloopwise?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent