2 Run | Earlybird

Allereerst mijn welgemeende excuses dat er NU pas een blogpost online staat. Laten we het houden op een hectische dag, waarbij niet alles verliep volgens plan. Dat overkomt de me de laatste tijd overigens wel vaker. Het sporten schiet er dan ook bij in. Ben ik de enige met dit probleem? Let’s hope not.

Daarom heb ik besloten om een ochtendrunner te worden. Dan kan het er namelijk niet meer bij in schieten, want dan heb ik het al gehad. De dagen worden langer wat betekent dat het eerder en langer licht is. Hardlopen in het vroege ochtendlicht vind ik persoonlijk heerlijk. Alleen dat gedeelte waarbij je vroeg uit de veren moet gaat me minder goed af. In het verleden heb ik samen met Fieke al eens een poging ondernomen. Toentertijd gooiden hooikoots, snooze buttons en een lege magen roet in het eten. Hoe voorkom ik dat ik na enkele runs alweer verzand in het bovenstaande? Door de onderstaande tips ter harte te nemen Francien.

1. Bepaal je route van te voren

Door je route van te voren te bepalen heb je een reden om de volgende ochtend vroeg op te staan en te rennen. Doordat je je route van te voren hebt bepaald weet je ook hoeveel tijd de run ongeveer in beslag neemt. Handig om te weten als je daarna moet werken of richting school moet.

2. Team up!

Plan samen met je vriendinnetjes een run in de vroege ochtend. Nu moet je wel uit je bed stappen, het is ook weer zo lullig om je vriendinnetjes alleen te laten gaan. Gelukkig kan ik daarvoor gebruik maken van Fieke, mits zij ook heel vroeg in de ochtend uit haar bed wil klimmen de komende tijd. Fiek, are you in?

3. Preparation

Een goede voorbereiding is het halve werk. Leg al je benodigdheden de avond ervoor al klaar. Kies de geschikte outfit. Check ook even de weersomstandigheden, zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan. Rennen met een lege maag vind ik geen aanrader (er zijn mensen die daar anders over denken), daarom bepaal ik op de vooravond ook al wat ik die ochtend eet. Meestal is dat een appeltje  of een liga. Daarbij drink ik een glas water.

4. Beloon jezelf

Jezelf belonen na een ochtendrun mag absoluut. In plaats van langer in je bed te liggen ben je al heel actief geweest. Daar mag best een lekkere koffie bij de Starbucks of Coffee Company tegenover staan. Daarnaast vind ik het heerlijk om zo vroeg in de ochtend even stil te zitten alvorens mijn drukke dag begint.

Word jij ook een ochtendrunner? Extra tips zijn natuurlijk ook van harte welkom!

?

(Fieke) & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent