2 Run | Enlightenment

Op zo’n ochtend als deze is het eerste wat ik altijd doe de webiste People.com bezoeken. Ik moet alle jurken van de Oscars hebben bekeken, voordat ik allerlei spoils op tv of blogs zie. Zo ook vandaag. Mijn favoriet? Amanda Seyfriend & Jennifer Lawrence! Mocht je je afvragen wat dit met hardlopen te maken heeft. Nou niks;) Wilde het gewoon even delen! Nu gaan we echt beginnen… 

Op Blogilates las ik vorige week een blogpost over exercise enlightenment of verlichting en de 6 stappen om daar te komen. Dat moest ik gewoon met je delen. Waar het op neer komt is dit: De eerste keer dat je besloot te gaan sporten, kun je je dat moment nog herinneren? En dan bedoel ik niet de sportklasjes in groep 6, maar bijvoorbeeld hardlopen of de sportschool. Het kan zijn dat je je hebt over laten halen door iemand die je vertelde dat het goed voor je was. Dat was de eerste stap.

Het mooie aan sporten is dat de reden waarom je bent begonnen niet uit maakt. Als je er voldoende energie in stopt volbreng je stap 2, 3, 4 & 5 vanzelf! En daar gaat het hier om. Het moment dat je je realiseert dat het veel lekkerder is om te sporten voor stap 5 is het moment dat je richting verlichting gaat. Sport je om je lichaam te veranderen, dan is het nog een verplichting (ik moet slanker worden). Hetzelfde geldt, in mindere mate, voor het sterker en gezonder worden. Maar wanneer je sport omdat je daar gelukkig van wordt… Dan doe je het vanuit het oogpunt van plezier! Je vindt het oprecht fijn en leuk! Dat moment, het moment waarop je met een lach op je gezicht begint is een prachtig streven!

Cassey Ho (Blogilates) legt het zo uit: Je kunt werken om geld te verdienen, of je kunt van je werk je passie maken. Dan komt geld ineens op de tweede plek, maar de uitkomst is hetzelfde. Je verdient uiteindelijk gewoon geld. Je kunt dus sporten om fit, slank of sterk te worden, maar je kunt ook sporten omdat je daar gelukkig van wordt. En uiteindelijk wordt je ook dan fit, slank en sterk. Het is dus een verandering in je mind-set. Weg van de verplichting, terug naar het genieten van bewegen! Hoe? Bedenk jezelf dat het in het leven helemaal niet gaat om gewicht verliezen o.i.d., maar om doen wat je leuk vindt. Met passie en enthousiasme! Als je dat vindt in het sporten, kun je niet anders dan beter worden!

Hoever Frans en ik zijn? Nou we hopen natuurlijk dat we jullie inspireren en dat zou betekenen dat we boven aan de ladder staan. Maar ik moet bekennen dat ik ook af en toe sport omdat ik fit, slank of sterk wil worden. Dat zijn ook de momenten dat ik het minst blij ben met mijn workout. Juist als ik ga hardlopen omdat ik er zin in heb of omdat de zon schijnt, voel ik me het lekkerst!

Ik hoop dat mijn verhaal een beetje duidelijk is.. Schreef het nogal verwarrend;) Maar goed: Als je naar de ladder kijkt, waar denk je dan (100% eerlijk) dat je staat? Wat is nu jouw motivatie om je hardloopschoenen weer aan te trekken?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent