2 Run | Hello sunshine

Hello sunshine! Ik mag toch hopen dat je buiten bent om te genieten van het heerlijke weer. Wij hebben vandaag van 11:00 tot 16:00 uur aan het strand gelegen, factor 15 opgesmeerd en toch waren we niet volledig bestand tegen de zon. Mooi (licht)rood is niet lelijk, toch? Als ik Nu.nl mag geloven is het tussen de 30 en 36 graden (hier en daar heeft de zon plaatsgemaakt voor hagel- en onweersbuien) in Nederland. Met dit weer raad ik je niet aan om buiten te gaan hardlopen, maar kun je het net als ik toch niet laten dan is het misschien handig om met een aantal zaken rekening te houden.

1. Stay hydrated

Zorg ervoor voldoende te drinken. Ga je voor een korte inspanning, bijvoorbeeld een training van 30 – 45 minuten, dan is water drinken een goede manier om je vochtverlies aan te vullen.

2. Kramp

‘Pijnlijke samentrekkingen van de spieren veroorzaken kramp, meestal in de kuitspier. Dit is het gevolg van extreem vochtverlies, waardoor de balans tussen de zouten in de lichaamscellen verstoord raakt.’ (Bron: ProRun).

3. Zweet

Als ik ga rennen met dit weer zweet ik me helemaal kapot. Mijn hoofd is knalrood en het liefst trek ik mijn shirt uit, maar toch doe ik dat nooit. Behalve vorige week dan. Draag op een warm dag als deze het liefst kleding van licht, ademend materiaal. Vermijd zwarte kleding, zwart absorbeert zonlicht waardoor je het nog veel warmer krijgt. Wit is dan een betere kleur om te dragen of ga net als ik voor knaloranje, gewoon omdat het kan. Een zweetband met dit weer kan geen kwaad, deze houdt het zweet uit je ogen.

4. Kort

Houd je runs kort en doe het rustig aan, no need to hurry no need to rush. Hardlopen moet natuurlijk wel leuk blijven. Met deze temperaturen is het al lastig genoeg om je hoofd cool te houden. Loop je door het park, ga dan voor 1 of 2 rondjes. Daarna mag je net als je vriendjes en vriendinnetjes lekker chillen op een picknickkleedje.

Enjoy your run in the sun! 

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent