2 Run | Inspire others to be inspired

Fanatiek rennen doen Francien en ik nu allebei een tijdje. En dat vinden we natuurlijk zo leuk, anders zouden we het niet doen. Maar niets is leuker dan zien dat andere ook geïnspireerd raken. Er is geen groter compliment voor ons dan een berichtje van een van onze lezers waarin staat dat ze eindelijk weer is gaan rennen of de eerste kilometers ooit heeft gemaakt. Zitten we echt met gloeiende hoofdjes van trots achter onze computer.

Maar je hoeft helemaal geen blog te beginnen of je (nieuwe) hobby met iedereen te delen om andere te inspireren. Dat kan gewoon heel kleinschalig. Een vriendin, je ouders, je broer of zus. Iedereen die nu nog op de bank zit is een potentieel runmaatje. En hoe cool is het als jij de reden bent dat ze van de bank in de hardloopschoenen stappen? Francien en ik hebben het soms over het doel van GirlsLove2Run. Wat zou nou ons absolute succes zijn. Nou, dat is als we iedereen (iedereen ja;)) aan het rennen hebben gekregen. Redelijk ambitieus, zeg je? Klopt, we zijn ook nog lang niet klaar;) Maar als jij nou belooft dat je 1 iemand in je directe omgeving als projectje gaat maken. Jij gaat ervoor zorgen dat ze (of hij) net zo’n hardloopfan wordt als jij. Dan zijn we al een stuk dichterbij!

Hoe je dat doet? Hoe je het gekozen slachtoffer van de bank af krijgt? Nou gewoon, opscheppen. Over hoe fantastisch je je voelt sinds je aan het hardlopen bent. Over hoe heerlijk het is dat je zonder schuldgevoelens en kaasfondue en chocolademousse en een wijntje kunt nemen. Over hoe je nu al klaar bent voor het bikiniseizoen. Over hoe je zulke fantastische billen gekregen sinds je rent. Opscheppen, het hoeft niet helemaal waar te zijn (al is dat natuurlijk wel een beetje zo). Je mag het best een beetje rooskleuriger voordoen.

Als je eenmaal begint aan de eerste run is het tijd voor een wat realistischer verhaal. Het is niet meteen leuk, maar aan het einde geef je een beloning. Dat kan een enorm enthousiaste ‘Goed zo, wat fantastisch, je bent zooo veel beter dat ik’ zijn, maar ook een reep chocola of een armbandje. Vervolgens zeg je: Overmorgen ben ik er weer:)’. Hoe cool is het als je dit volhoudt en je gewoon iemand aan het rennen hebt gekregen. Eigenlijk heb je dan de wereld net een beetje mooier en leuker gemaakt! Wat een goede daad!

Wat ik eigenlijk gewoon wil zeggen. Er is vast iemand in je omgeving die zit te wachten op een zetje in de goede richting, of die er gewoon nog niet over na had gedacht dat hardlopen best leuk is… Jij hebt dat wel en kunt anderen inspireren door je ervaring te delen. Dat doen wij hier, maar offline gaan we rustig door;) Vriendinnen, familie, iedereen die zich iets te gewillig opstelt wordt de straat op gesleept… En als je weet wanneer je moet stoppen met pushen is dat super leuk!!

Wie zou jij graag met je mee zien gaan? Of heb je al eerder iemand geïnspireerd om met je mee te gaan?

?

Fieke & (Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent