2 Run | Je eerste keer!?

Dear eerste keer,

Voor alles is een eerste keer. Moet ik je de bloemetjes en bijtjes variant vertellen? Of wil je de hardcore variant? Weet je wat, ik ga wel voor de gulle middenweg. Safety comes first. Het condoom aka de juiste hardloopschoen. Ik vind harstikke leuk dat je verliefd bent, maar ik weet ook dat liefde blind maakt. Ben je van plan om als mooi-weer-loper/beginner te starten op je gymschoen van vroeger? NIET DOEN. En je Airmax kicks mag dan wel onder de categorie sport vallen, het is geen hardloopschoen. Ben je nog niet helemaal zeker of je wel echt verliefd bent op hardlopen? Wacht dan inderdaad nog even met het aanschaffen van de juiste hardloopschoen. In de tussentijd kun je gewoon gebruikmaken van een budget verantwoorde hardloopschoen. Of je kiest een schoen die je zowel gewoon als voor het hardlopen kunt dragen, want die zijn er ook. De Nike Free’s bijvoorbeeld.

Goed, ik weet dat het je eerste zweetdate is, dat betekent ook dat je er goed uit wilt zien als je zo dadelijk het Vondelpark betreedt. Die grijze te grote versleten hoodie mag je dus gewoon achterin je kast smijten. Wat trek je dan aan? Heb je een coole H&M legging? Perfect. Een sportsbra heb je waarschijnlijk (nog) niet. Kies daarom een comfortabele bra, het liefst zonder beugels. Heb je nog een cool t-shirt liggen? Je bent nu een stylish verantwoorde hardloopster in spe. Ben je er klaar voor? Bind je prachtige haartjes in een paardenstaart en als finishing touch doe je een zweetbandje in je haar en om je pols. Vergeet je telefoon en oortjes niet. Okay, heb je een glas water gedronken? Nee? Wel doen. Het is ten slotte je eerste keer. Hoever ga je eigenlijk lopen? Eén rondje Vondelpark? Dat is dan 3.2 kilometer.

Je ziet er goed uit BTW. Best wel druk hier hé? Wacht, wacht niet te hard van stapel lopen. Je bent pas net begonnen. Je moet het rondje natuurlijk wel helemaal uitlopen. Zag je dat? Hij keek naar je! De jongens zijn hier mooi hé? Die gewone bra zit niet helemaal relax. Het beweegt nogal, maar dat maakt niet uit. Je bent op de helft. Je ademhaling wordt ietwaar zwaar. Blijf gewoon rustig lopen. No need to hurry with this many pretty boys around you. Right?

Zag je die meisjes daar op links? Zijn dat niet Fieke & Francien van GirlsLove2Run? In het echt zien ze er heel anders uit… Klopt. Ze kijken je aan. En beginnen direct over je te praten. ‘Fiek, dat is er nou zo één, een groentje. Dit is haar eerste keer.’ ‘Frans, hoe weet je dat nou weer?’ Ik zie het aan haar normale bh en legging. Wedden dat we haar hier over vier maanden ook weer zien lopen? Maar dan loopt ze erbij als een pro, alsof het niets is?’ ‘Frans, weet jij nog jouw eerste keer?’ ‘JA, OMG. Ik ging lopen over de camping in Renesse. Ik wilde indruk maken op de jongens. Wat voelde ik mezelf stoer. En dat was ik natuurlijk ook!’ Waar zullen ze het over gehad hebben? Okay je bent al op 2.2 kilometer. Nog maar één kilometer te gaan. Tot nu toe verloopt je ontmaagding best soepel. Maar een eerste keer zonder pijn? Ai, je krijgt steken. Okay, blijf rustig in en uit ademen en plaats je rechterarm (achterlangs) op je linker schouder. Zo, gaat het weer een beetje? Het einde is in zicht. Echt. Klaar voor een eindsprintje? Okay, haal die jongen voor je nog even in. Show him what you’re made of. Oe, lastig. Hij laat zich niet graag inhalen. Ik weet dat je het kan. Okay, GASGEVEN! En dan bedoel ik niet met je Vespa. Toeter (lees: kijk om en smile nog even vriendelijk als je hem voorbij gaat) nog even flink. Ingehaald. You go girl! Okay je bent er.

Who run the world? JIJ! Tot volgende week? Same time, same place? 

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent