2 Run | KAPOT

Ben je nieuwsgierig naar mijn tijd? Ik hoorde dat allerlei mensen gezocht hebben op mijn naam. Jammer. Dan vind je me namelijk niet. Lang verhaal. Kortom ik heette gisteren Sylvia. Noem het een soort van alterego. Beyonce aka Sacha Fierce. Francien aka Sylvia. Makes sense, toch?

Zenuwen
Als ik ’s ochtends vroeg wakker word, ben ik direct zenuwachtig. Why? Nou gewoon, 42.195 km is toch best wel een lange afstand om te rennen. Daarnaast voel ik de druk om onder de vier uur te finishen. Gaat het me lukken?  De ideale voorbereiding was ver te zoeken. De weg er naartoe was soms de enige houvast in de nogal turbulent verlopen afgelopen drie maanden. Val ik hierna in een zwart gat, of kies ik een nieuw trainingsdoel uit? Laat ik eerst even deze marathon afwachten. Misschien wil ik hierna wel nooit meer een officiële marathon lopen.

Ontbijt
Na een uitgebreid ontbijt, omelet, broodje brie, yogurt en vers geperste sinaasappelsap, voel ik dat ik er klaar voor ben. Let’s get this party started. Fiekje kent volgens mij geen zenuwen. Tenminste ik merk niets aan haar.

Vuilniszak
Als we bij de bagage drop-off aankomen zie ik 35.000 likeminded people voor me. De rijen bij de dixies zijn extreem lang. Ik pak onderweg wel een dixie. We (Fieke, ik en Ryan) lopen om half 9 het startvak in. My brand new jacket sta ik aan een toeschouwer. Zelf trek ik een fel gele vuilniszak aan.

Ready? Set. GO!
Als we in het startvak staan komt Nienke (of ze is één van onze lezeressen of ze kent ons via een gemeenschappelijke vriend) naar ons toe. Om haar arm draagt ze een soort van armband met daarop haar doorkomsttijden. Heel handig als je binnen een bepaalde tijd wilt finishen. Ze gaat voor 3:40, supersnel dus. Ineens hoor ik het startsein. Wij moeten helaas nog tien minuten wachten. Startvak H is nou niet bepaald vooraan, maar ons hoor je niet klagen, we doen gewoon lekker rustig aan.

STOP. JE KRIJGT DE REST VAN MIJN VERHAAL MORGEN TE ZIEN. Ik heb namelijk in één keer last van een enorme inzinking. Mijn hele lichaam is uitgeput. Daarom druk ik even op mijn eigen stopknopje. Zelfs het online zetten van deze blogpost kost heel veel moeite. Het is dat ik alleen thuis ben en geen mobiel heb anders had ik Fieke om hulp gevraagd. Ik wilde nog zoveel doen vandaag. Het lukt me alleen even niet. Sorry.

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

 

Recent