2 Run | Let’s run the night

Terwijl jij gaat slapen, ontwaak ik eigenlijk pas net. De hele dag vloog ik van hot naar her. Steeds vaker vind ik rust in de nacht. Niet in de vorm van slapen, maar juist in de vorm van productiviteit. In de nacht zijn er geen afleidingen, staat mijn telefoon niet constant op rood en laat iedereen me met rust. Mijn beste blogposts en ideeën schrijf ik in de nacht. Afgelopen zaterdag besloot ik zelfs om de nacht in te rennen. In plaats van een avondje stappen, verkoos ik mijn running kicks boven mijn high heels. Ja, ik werd raar aangekeken toen ik over de Dam liep te scheuren. Ergens vind ik dat mooi. Zoek ik dat zelfs bewust op. Bang? Nee, dat was ik niet. De duisternis is rustgevend. Ik kreeg de stad te zien in een nieuw daglicht, of moet ik zeggen nachtlicht. Het is misschien niet de meest veilige keus, maar wel eentje die me heel goed bevallen is. Vooraf zou ik gezegd hebben ‘Don’t try this at home.’ Daar kijk in nu toch anders tegenaan. Wil je me nadoen? Okay dan moet je wel een paar tips ter harte nemen.

Bepaal je route as you go
Ik had van te voren de route kunnen bepalen, maar om eerlijk te zijn ben ik slecht met wegen. Helemaal in Amsterdam. Terwijl ik de deur uitstap besluit ik de wegen te belopen die ik ken. Van de RAI naar het Olympisch Stadion om vervolgens het VU-Medisch centrum aan te tikken. Ik keer om en ren achter het Vondelpark langs, de Overtoom af. Aan het einde sla ik linksaf en maak ik mijn opwachting bij het Centraal Station. Na 10 kilometer vind ik het tijd voor een pitstop. Ik ren richting de Dam en stop bij de Mac Donald’s voor een ijskoude Coca-Cola. Aldaar kijkt men nogal raar op. Begrijpelijk. Ik vind het heerlijk. Doei. Zelfverzekerd loop ik weg. De Kalverstraat ziet er in de nacht toch ietwat verlaten uit. Op het Leidseplein verander ik van een hardlopend meisje in een bezienswaardigheid. Van daaruit loop ik via diezelfde Overtoom terug naar het Olympisch Stadion. Ai, ik heb een probleem. Ik moet hoognodig toiletteren. Dat brengt me op mijn volgende tip.

Tref voorzorgsmaatregelen.
Overdag is het gemakkelijk om een restaurant of kroeg binnen te lopen als de nood hoog is. Om 03:00uur ’s nachts is dat toch ietwat anders. Een bruine kroeg, een hipster paleis, die sla ik in mijn running gear liever over. Maar een slimme meid is voorbereid. Ik doe het bijna in mijn broek en dus ren ik naar het water. Ik kniel neer en laat het gaan. Ik hou van de keukenrol. Bedankt Page.

Pitstops zijn nodig
Daarnet stipte ik mijn pitstop bij de Mac al even aan, echter was daar geen WC. Maar als je langs een 24/7 benzine pomp huppelt is dat toch al gauw anders. Had ik daar maar eerder aan gedacht. Ik stap de shop binnen en wil eigenlijk een AA-Drink kopen. Ik kom naar buiten met een Voque, De Linda en Cosmo Girl. Hardlopen met drie dikke glossy’s onder je arm blijkt toch lastiger dan gedacht.

Schitteren in de nacht
Opvallen? Daar ben ik dus echt héél goed in, al zeg ik het zelf. Ben je daar iets minder goed in? No worries, gelukkig zijn er altijd nog de Hema knipperlichtjes. In de nacht wordt je namelijk nogal gauw over het hoofd gezien. Heel begrijpelijk. Safety comes first, dus zorg alsjeblieft voor dat je goed verlicht de straat op gaat.

Foto’s maken
Als ik mijn ouders zou vertellen dat ik midden in de nacht de straat op ging om maar liefst 25.5 kilometer in mijn eentje te lopen dan zouden ze dat niet geloven. Laat staan fijn vinden. Maar aangezien ik een grote meid ben, ben ik verantwoordelijk voor mezelf. Daarnaast bewijs ik graag dat ik ook echt daadwerkelijk de nacht gebruikte als excuus om te lopen. De foto’s vind ik de volgende dag nog indrukwekkender om terug te zien. Met name omdat deze meeste mislukt zijn. Maar soms zit er ook een lucky shot tussen.


We Own The Night Amsterdam
Al met al vind ik dit dus best een aanrader, maar wel eentje om goed over na te denken. En als je niet alleen durft dan kun je altijd nog je vriendinnen uitnodigen om met je mee te lopen. En dat is precies wat ik ga doen. Wie rent er op 7 juni met mij mee door de nacht? Jij? Mooi, dan zie ik je aan de finish. #weownthenight

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent