2 Run | Cover Girl

Normaal gesproken loop of train je op aantallen, zoals kilometers, (exacte) minuten, herhalingen of gewicht. Ik heb sinds zaterdag iets nieuws geleerd. Ik loop of train liever zonder te weten hoever ik ga en ook mijn pace heb ik laten varen. Why? Dat vertel ik je binnenkort allemaal. Het heeft iets te maken met mijn grote nieuwe avontuur.

Ik moet zelfs leren om langzaam te lopen. Dus je zegt tegen het aller aller drukste meisje van de wereld dat ze iets langzaam moet doen? Grappig, maar dat is wel de case. Het voelt als een verlossing. Niet langer moet ik rond de 5.30 per kilometer lopen. Niet langer moet ik bijv.18 kilometer lopen. Nee ik loop op tijd in plaats van kilometers. Niet langer weet ik hoelang mijn oefeningen duren, want mijn trainer deelt niet meer mee hoe vaak en hoe lang ik iets moet doen. Het enige wat ik weet is de duur van de training. Bij een bootcamp komt dit neer op één uur. Bij een duurloop komt het neer op minimaal één uur en straks nog heel veel meer uren achter elkaar. Bij track training komt dit neer op snelheid (zonder dat ik die snelheden te zien krijg). Je begint een idee te krijgen wat ik ga doen? Guess again. Want je gaat het niet raden.

Ik heb sinds zaterdag iedere dag getraind. Deed zelfs twee tot drie trainingen op één dag (zondag, vandaag) en sta morgenavond ook weer op de baan met mijn trainer. En hopelijk is Fieke er ook bij, want die ontsprong vandaag de dans wegens andere verplichtingen. Helaas kan ik de komende tijd geen enkele training skippen. Ik weet alleen dat ik slechts vier rustdagen mag ervaren in februari… Call me crazy. But I love it. All I do is work, run, train, repeat. Vrijdag sta ik overigens met beide benen in Stockholm voor NTC TOUR. Fieke gaat natuurlijk ook mee. Wat we kunnen verwachten? Vier tot zes N+TC trainingen in vier uur tijd. Dit alles onder leiding van Nike Master Trainers coming from all over the world. Kortom dit is mijn sportiefste week so far.

Weet je nou het mooiste is van dit alles? Over enkele weken beschik ik over een killer body… I like. Ik denk dat ik mezelf tegen die tijd even laat vastleggen in een short en sports bra. Ik bedoel zo’n lijf ga ik maar één keer in mijn leven krijgen. Waar menig BN’er op de cover van de Playboy Netherlands wil staan, sta ik tien keer liever op de cover van Women’s Health  Nederland of Runner’s World Nederland. Okay ik wil ook best bij Mattthijs van Nieuwkerk aan tafel zitten, in sports bra als dat moet, whatever it takes… Dat laatste gaat me overigens hoe dan ook ooit wel een keer lukken. Dat weet ik zeker.

Ik zeg laat je kilometerstand los, laat je pace los en loop gewoon totdat je er geen zin meer in hebt of er simpelweg klaar mee bent. Are you with me?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent